Nverhong Guihualinzang: Een Uniek Ontwerp voor Alcoholische Drankverpakkingen

Een Innovatieve Benadering van Traditionele Chinese Elementen

Met zijn slanke vorm heeft Nverhong Guihualinzang een scala aan mogelijkheden door verschillende technieken, materialen en kleuren. De fles is versierd met osmanthus-elementen, die worden weergegeven in de vorm van eenvoudige lijnen om een gevoel van moderniteit toe te voegen. De zeshoekige dop, als een raam van een Chinees oud gebouw en ook als een vierkante waaier, past perfect bij de elegante eigenschappen van het product.

Een vertegenwoordigend merk van Shaoxing-wijn, de visuele vorm van het product Nverhong Guihualinzang is geïnspireerd op de Tuanshan, die in het oude China noodzakelijk was wanneer een dochter opgroeit en trouwt. Het werd gebruikt om haar gezicht te verbergen en heeft de betekenis van hereniging en geluk, en draagt dezelfde goede betekenis als Nverhong-wijn.

Nverhong Guihualinzang is mild en zacht, en de doos is gemaakt van recyclebaar papier voor bedrukking. Met zijn celadon-vorm is Nverhong Guihualinzang een uniek en opvallend ontwerp in de wereld van alcoholische drankverpakkingen.

De fles heeft een slank uiterlijk, geïnspireerd op de traditionele Chinese kraag voor vrouwen die introvert is. Het kernelement is de Tuanshan die door de oude Chinese vrouwen werd gebruikt, wat harmonieus en traditioneel is zonder zijn nationale paradigma te verliezen.

Het ontwerpproject van Nverhong Guihualinzang vond plaats van juni 2021 tot maart 2022. Het onderzoek voor dit ontwerp was gebaseerd op een analyse van de markt en de behoeften van de consument. Een nieuwe visuele stijl werd ontwikkeld en elementen die passen bij het nieuwe imago van Nverhong werden geëxtraheerd uit de traditionele Chinese elementen.

Een van de uitdagingen bij dit project was het experimenteren met verschillende materialen voor de fles, zoals keramiek, glas en PVC. Uiteindelijk werd keramiek gekozen als het materiaal voor de fles vanwege de eigenschappen van Nverhong-wijn.

Shaoxing Nverhong Winery Co., Ltd. heeft een lange geschiedenis en is opgericht in 1919. Het is een vertegenwoordiger van Huangjiu en is gevestigd in Shangyu Dongguan, Shaoxing City, Zhejiang Province. Het is een van de belangrijkste ondernemingen in de Huangjiu-industrie in China en is lid van de China Alcohol Industry Association. Nuerhong Huangjiu wordt gebrouwen met de beste witte kleefrijst en heeft een heldere en transparante kleur, een volle en rijke smaak en een sterke en langdurige geur.

Nverhong Guihualinzang heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het ontwerp van Nverhong Guihualinzang wordt bewonderd om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen Liu
Afbeeldingscredits: Wen Liu
Projectteamleden: Wen Liu Xianguo Wang
Projectnaam: Nverhong Guihualinzang
Projectklant: Wen Liu


Nverhong Guihualinzang IMG #2
Nverhong Guihualinzang IMG #3
Nverhong Guihualinzang IMG #4
Nverhong Guihualinzang IMG #5
Nverhong Guihualinzang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp