Alibaba Damo Nanhu Industry Park: Een Nieuwe Visie op Onderzoek en Ontwikkeling

Een Wereldklasse Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut Ontworpen door Aedas

De Alibaba Damo Nanhu Industry Park, ontworpen door Aedas, is een unieke combinatie van technologisch geavanceerde onderzoekslaboratoria, bezoekers- en tentoonstellingscentra, en ondersteunende faciliteiten. Het project, geïnspireerd door de vorm van een Bodhi-blad, belichaamt de sierlijke elegantie van Hangzhou.

Aedas, een wereldwijd gerenommeerd architectenbureau, heeft de Alibaba Damo Nanhu Industry Park ontworpen als het eerste hoofdkantoor van de Alibaba DAMO Academy. Het ontwerp van het park is geïnspireerd op een Bodhi-blad, waarbij open binnenplaatsen en zichtlijnen zijn gecreëerd die de potentie van de locatie maximaliseren. Het resultaat is een ontwerp dat lijkt op een Bodhi-blad dat op het oppervlak van het Nanhu-meer drijft, waarmee de sierlijke elegantie van Hangzhou wordt belichaamd.

De R&D-gebouwen in het park zijn ontworpen volgens de nieuwste trends op basis van het "Neighborhood" teaming-systeem dat werk, vergaderingen en persoonlijke ruimte combineert om een collaboratieve werkomgeving te creëren. Modulaire kantoorblokken kunnen worden gekoppeld om werkplekken te creëren met een vloeroppervlak van 2.000 tot 4.000 vierkante meter. Werkteams zijn verdeeld rond gedeelde voorzieningen, atriums en gemeenschappelijke ruimtes om communicatie te bevorderen.

In het midden van de campus bevindt zich een "Zen"-achtige binnenplaats, een ruimte voor meditatie en gedachten die past bij het verhaal van DAMO over leren en innoveren. De vinger-vormige kantoorgebouwen zijn parallel aan de zichtlijn geplaatst, terwijl de kantine en openbare voorzieningen centraal op de noord-zuid-as zijn geplaatst voor gemakkelijke toegang.

De Alibaba Damo Nanhu Industry Park is in 2023 voltooid en bevindt zich in Hangzhou, China. Het project is bekroond met de Platinum A' Construction and Real Estate Projects Design Award in 2023, een erkenning voor wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die professionaliteit, genie tonen en bijdragen aan het welzijn van de samenleving.

De Alibaba Damo Nanhu Industry Park is een voorbeeld van hoe innovatief ontwerp en geavanceerde technologie kunnen worden gecombineerd om een wereldklasse wetenschappelijk onderzoeksinstituut te creëren. Het project is een bewijs van de toewijding van Aedas aan het creëren van unieke en inspirerende ruimtes die bijdragen aan de vooruitgang van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Aedas
Afbeeldingscredits: Image #1: MIR Image #2: MIR Image #3: MIR Image #4: MIR Image #5: MIR
Projectteamleden: Ken Wai, Global Design Principal Wei Li, Executive Director Feili Shen, Executive Director
Projectnaam: Alibaba Damo Nanhu Industry Park
Projectklant: Aedas


Alibaba Damo Nanhu Industry Park IMG #2
Alibaba Damo Nanhu Industry Park IMG #3
Alibaba Damo Nanhu Industry Park IMG #4
Alibaba Damo Nanhu Industry Park IMG #5
Alibaba Damo Nanhu Industry Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp