Patina Maldives: Een Elegant en Verfijnd Hotelontwerp dat de Natuurlijke Schoonheid van de Maldiven Versterkt

Een Meesterwerk van Studio MK27

In de zandstranden, luchten en oceaan van de Maldiven kan architectuur alleen maar nederig het licht filteren en de uitzichten omlijsten, waardoor verschillende verhalen ontstaan terwijl men door de prachtige omgeving wandelt. Het Patina Maldives-project slaagde erin architectuur te creëren die veel minder belangrijk is dan de natuur zelf. Hedendaags, klassiek en elegant.

Het hotel op de Maldiven biedt een gastvrije ruimte waar mensen licht kunnen leven en natuurlijke gevoelens kunnen versterken in een dromerige staat. De volumetrische antwoorden zijn uiterst delicaat en respectvol ten opzichte van de omgeving, waarbij ze schaduwen en gezelligheid proberen te bieden om de kracht van het landschap vast te leggen en te versterken. De architecturale lijnen doorbreken nooit de horizon, ze spreken zacht en elegant. Alle gebouwen zijn visueel doorlaatbaar, gedematerialiseerd, waarbij het leven en de mens centraal staan in de ervaring.

Van het doordachte gebruik van houten structuren, waardoor een schonere en snellere constructie mogelijk is, tot de keuze voor natuurlijke materialen zoals stenen, stokken en vezels - de gebouwen van Patina Maldives versterken onze verbinding met de natuur, de plek en de cultuur. Alles op het eiland - van het masterplan tot de lichtarmaturen - is ontworpen door Studio MK27 in samenwerking met diverse partners over de hele wereld. Door een gezond samenwerkingsproces slaagde het team erin een unieke leefervaring te creëren.

Het hotel is een caleidoscoop van sferen die oplopend zijn georganiseerd: van privé naar openbaar, van isolatie naar verbondenheid, van eenvoud naar verfijning. We verhogen de texturen en emoties van 0 naar 100, van zachte schaduwen tot overweldigend licht. Het is een ritme met contrast, pauzes en transparantie. Van langzaam dolce far niente tot exuberante echte vitaliteit, het is een plek waar mensen zich kunnen verbinden met de natuur en met elkaar, waar mensen het essentiële kunnen ervaren met glamour.

Het project begon in 2016 en duurde twee jaar. Het architectuurteam was gevestigd in São Paulo, Brazilië, en werkte samen met een lokale architect op de Maldiven. De bouw begon een jaar na aanvang van het project en werd in 2021 voltooid.

Het ontwerp van Patina Maldives is gebaseerd op groeiende aandacht voor de verbinding met de plek en cultuur, het belang van uniciteit en authenticiteit. De speciale rol van welzijn, ruimtes om te sporten en te mediteren, een royale badkamer met uitzicht. En natuurlijk, de behoefte aan open ruimtes, een diepe integratie van binnen en buiten, ruimtes die uitnodigend en poëtisch zijn, eerder dan sculpturen. We zagen het ook als het ultieme podium voor voyeurisme, voor observatie van onszelf vanaf een afstand, en daardoor om opnieuw verbinding te maken met onszelf en anderen. We zochten naar diversiteit, naar empathie met de ander en onze omgeving, naar stille oplossingen voor onze problemen.

Patina Maldives biedt een gastvrije ruimte waar mensen licht kunnen leven en natuurlijke gevoelens kunnen versterken in een dromerige staat. De volumetrische antwoorden zijn uiterst delicaat en respectvol ten opzichte van de omgeving, waarbij ze schaduwen en gezelligheid proberen te bieden om de kracht van het landschap vast te leggen en te versterken. De architecturale lijnen doorbreken nooit de horizon, ze spreken zacht en elegant. Alle gebouwen zijn visueel doorlaatbaar, gedematerialiseerd, waarbij het leven en de mens centraal staan in de ervaring.

Het ontwerp van Patina Maldives is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Patina Maldives wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Afbeeldingscredits: Fernando Guerra en George Roske


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Studio mk27
Afbeeldingscredits: Fernando Guerra and George Roske
Projectteamleden: Marcio Kogan (author) Renata Furnaletto (co-author) Diana Radomysler (interior design author) Pedro Ribeiro (interior design co-author)
Projectnaam: Patina Maldives
Projectklant: Studio mk27


Patina Maldives IMG #2
Patina Maldives IMG #3
Patina Maldives IMG #4
Patina Maldives IMG #5
Patina Maldives IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp