Hangzhou's Nieuwe Residentiële Parel

Feng Yong Chao Yang: Een Hedendaagse Tuinoase

In het hart van Hangzhou verrijst een uniek woonproject dat de traditionele stadslevensstijl herdefinieert en een serene toevlucht biedt in een bruisende omgeving.

Gelegen aan de Dongxin Road in het Gongshu District, wordt Feng Yong Chao Yang gekenmerkt door een diepe culturele context. Het project streeft ernaar om authentieke levensscènes op deze grond te verkennen en een hedendaagse levensstijl opnieuw te definiëren. Het masterplan benadrukt de interne ruimtelijke ervaring binnen de gemeenschap, met als doel een afgezonderde tuinstijl gemeenschap in de stad te creëren, die een natuurlijke en serene toevlucht biedt in een diverse stedelijke omgeving.

De ontwerpers Wang Dan en Zhang Jiyu hebben toekomstige stedelijke ontwikkelingsplannen in overweging genomen, de lokale natuurlijke landschappen, transport en commerciële voordelen gemaximaliseerd, en zijn diep ingegaan op regionale attributen. Door middel van design hebben zij de algehele waarde van het project verhoogd. Het project is bedacht om naadloos te integreren met commerciële voordelen, waarbij masterplanning, architectonisch ontwerp en stijl worden verenigd om een meesterwerk te creëren dat in lijn ligt met de positionering van de stad en wenselijke resultaten behaalt voor zowel ontwerpers als de klant.

Elk gebouw kenmerkt zich door een beknopt en modern ontwerp, waarbij verfijnde raamstructuren worden gebruikt om de gevels te segmenteren en het imposante gevoel van het gebouw te verminderen. De gevel maakt gebruik van uitgestrekte glazen gordijnwanden en aluminium panelen, evenals steenbekleding en verf in specifieke gebieden zoals de schakelstations en apparatuurkamers. Deze doordachte combinatie van materialen zorgt voor zowel de kwaliteit als de esthetische aantrekkingskracht van het gebouw, en creëert een tijdloze en upscale ervaring.

Met een eenvoudig en modern architectonisch ontwerp omvat het project 7 hoogbouwgebouwen die van zuid naar noord zijn gerangschikt, met een totale vloeroppervlakte van 111.792,2 m². De begane grond van de gebouwen omvat natuurlijke landschappen, waardoor een harmonieuze ruimtelijke compositie ontstaat die zijn voordelen maximaliseert. De gemeenschap beschikt over een barrièrevrij ontwerp en een systeem voor scheiding van voetgangers en voertuigen, waardoor een inclusieve, continue en veilige omgeving wordt bevorderd voor alle leeftijdsgroepen.

De gemeenschap functioneert als een organische entiteit, met een compleet intern systeem en voldoende ruimte voor externe communicatie. Het ontwerp streeft ernaar een afgezonderde tuinstijl gemeenschap te creëren, die een toevlucht biedt in de bruisende stad. Bovendien benadrukt het de creatie van open ruimtes binnen de gemeenschap. Door een commerciële ruimte op de begane grond aan de noordingang op te nemen en deze te versmelten met het buitenlandschap, is een levendig commercieel blok gecreëerd dat zich vermengt met de stedelijke context.

De visie van het project was om een afgezonderde tuinstijl gemeenschap in de stad te creëren, met een harmonieus intern gemeenschapssysteem. Door strategisch gebruik te maken van de stedelijke interface van de gemeenschap naar buiten toe, integreert het ontwerp het project met zijn stedelijke omgeving, waardoor een organisch geheel ontstaat. Het heeft een nieuw landmark gebouwencomplex gecreëerd in het oude stedelijke gebied, dat zal bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van Hangzhou.

De locatie was ooit een industriegebied, met beperkingen zoals een klein oppervlak, een hoge plotratio, beperkte landschapsbronnen en geluidsoverlast. Hoe creëer je een afgezonderde tuin in de stad, rekening houdend met de locatievoorwaarden? Het masterplanontwerp benadrukt de interne ervaring binnen de gemeenschap. Gebouwen langs de stadsstraat gebruiken drielaagse glazen gordijnwanden om extern geluid te verminderen. In de appartementenindeling zijn openbare ruimtes langs de stadsstraat geplaatst, om de rust van de slaapkamers te garanderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hangzhou Green Development Design
Afbeeldingscredits: Hangzhou Green Development Design
Projectteamleden: Chief designer: Wang Dan, Zhang Jiyu Design team: Wu Haiting, Liu Yuanwei, Mao Xinying
Projectnaam: Feng Yong Chao Yang
Projectklant: Hangzhou Green Development Design


Feng Yong Chao Yang IMG #2
Feng Yong Chao Yang IMG #3
Feng Yong Chao Yang IMG #4
Feng Yong Chao Yang IMG #5
Feng Yong Chao Yang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp