Jade Villa: Een Revolutie in Ecologisch Wonen

Ontwerp van de Vierde Generatie Binnenplaatswoningen

Jade Villa, ontworpen door Wenlve Lu, Bin Zhao, Ning Wang en Dan Wen, belichaamt een innovatieve benadering van ecologisch wonen met een unieke integratie van natuur en moderne architectuur.

Geïnspireerd door de landschappen van Wu Hu, creëert Jade Villa een harmonieuze symbiose tussen mens en natuur. Dit architectonische meesterwerk, ook wel bekend als de vierde generatie binnenplaatswoningen, vormt een 'bos' als cultureel symbool en mengt natuurlijke ecologie met stedelijke esthetiek. De lange overspanningen en grootschalige architectuur voorzien in een opvallende moderne gevel die de typische staal- en cementlandschappen transformeert en een vreedzame co-existentie tussen de menselijke habitat en de natuur bevordert.

De realisatie van Jade Villa maakt gebruik van hoogwaardig beton en andere structurele materialen, gecombineerd met milieuvriendelijke en laag-vervuilende bouwmaterialen. Het project omvat een regenwateropvangsysteem, groene vegetatie en een regentuin om de ecologie te herstellen. Deels leegstaande ruimtes in het gebouw fungeren als overgangsgebieden tussen binnen en buiten, wat bijdraagt aan een comfortabele omgeving en de buurtrelaties versterkt.

De Jade Villa, met een vloeroppervlakte van 159.021㎡ en een perceeloppervlakte van 60.448㎡, is voorzien van een tuin met een hoogte van 6,2 meter. Dit drie-dimensionale eco-huis biedt een natuurlijke zuurstofbar, hangende tuinen en een subklimaat in elke onafhankelijke eenheid, wat mini-sociale interacties binnen de gemeenschap bevordert.

De interactie met de omgeving is een sleutelaspect van het ontwerp. De hangende tuin, die van oost naar west loopt, kenmerkt zich door een verspringende opeenvolging van groen. Dit zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke ruimtes van elke eenheid zowel zonlicht als kwalitatieve groene ruimtes ontvangen. De binnenindeling is mobiel en aanpasbaar, wat een vrije combinatie en efficiënt gebruik van de ruimte mogelijk maakt.

Onderzoek en ontwikkeling binnen het project benadrukken 'context' boven 'vorm'. De exclusieve hangende tuinen bieden elke eenheid een privétuin met zowel privacy als veiligheid, wat de toepasbaarheid en het comfort verhoogt. Dit ontwerp verbetert niet alleen de stedelijke omgeving en leefomstandigheden, maar bevordert ook industriële opwaardering en economische groei.

De uitdagingen bij het bouwen van de Jade Villa lagen vooral op het gebied van technologie en materialen. De gebruikte bouwmaterialen zijn voornamelijk groen en isolerend om duurzaamheid te verbeteren en milieuvervuiling te verminderen. De hangende tuin maakt gebruik van een gloednieuwe stereo ecologische planttechnologie, gecombineerd met systematisch snoeien en onderhoud, om een evenwicht te vinden tussen menselijke behoeften en de natuurlijke omgeving.

Met een ontwerp dat de mens centraal stelt en de nadruk legt op eco-vriendelijkheid, vriendelijke nabuurschap, intelligentie en gemak, en innovatie en technologie, herdefinieert Jade Villa de traditionele woonomgeving. Het vervult de behoefte aan een hogere kwaliteit van leven en realiseert de droom om terug te keren naar de natuur door een verbeterde leefomgeving, privacy, veiligheid en stedelijke omgeving, evenals waardevermeerdering van het huis.

De Jade Villa is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Constructie en Vastgoed Projecten Design in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De award wordt gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TOPWAY
Afbeeldingscredits: TOPWAY
Projectteamleden: Wenlve Lu, Bin Zhao, Ning Wang, Dan Wen
Projectnaam: Jade Villa
Projectklant: TOPWAY


Jade Villa IMG #2
Jade Villa IMG #3
Jade Villa IMG #4
Jade Villa IMG #5
Jade Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp