The Ark Business District: Een Innovatief en Levendig Zakendistrict

Een Unieke Mix van Functionaliteit en Design

Het Ark Business District is een bloeiend zakendistrict dat bestaat uit 11 gebouwen en moderne functionaliteit combineert met een gestroomlijnde ontwerpfilosofie. Het district is ontworpen door Innovation Design Studio en biedt een unieke werkomgeving waarbij de buitenruimte een integraal onderdeel is van de werkdag.

Het district is geïnspireerd op het concept van dynamiek en beweging, wat de evolutie, vooruitgang en continue ontwikkeling van mensen fysiek en spiritueel vertegenwoordigt. Het ontwerp doorbreekt de monotonie en verveling en verspreidt een gevoel van vitaliteit en opwinding. De gebouwen transformeren van een staat van stabiliteit naar een actief project waar interacties tussen binnen en buiten gelijktijdig plaatsvinden. Dit wordt bevestigd door de introductie van buitenbedrijfsterrassen, open binnenplaatsen voor penthouse-kantoren en onregelmatige open ruimtes.

Het Ark Business District onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het omvat een parkeergebied verspreid over twee niveaus, samen met drop-off plekken bij elk gebouw, wat zorgt voor een soepele reis voor alle bezoekers. Op de begane grond bevindt zich een commercieel en winkelgebied met een dynamische eet- en winkelervaring, waar gerenommeerde merken en wereldkeukens samenkomen in een levendige en bruisende ruimte.

Efficiëntie staat centraal bij de realisatie van dit ontwerp. Slimme technologieën spelen een belangrijke rol en het Ark Business District maakt gebruik van een Building Management System (BMS) om de nieuwste technologische toepassingen op het gebied van vastgoed te benutten. Hierdoor kunnen de gebouwen efficiënter gebruik maken van hulpbronnen, kosten in realtime aanpassen en de kwaliteit van leven van de huurders verbeteren. Alle BMS-systemen zijn met elkaar verbonden en kunnen indien nodig worden aangepast via een community-applicatie.

De specificaties van het project omvatten 11 gebouwen die verschillende pleinen omringen, die het kloppende hart van het Ark Business District vormen. Deze pleinen bieden een verscheidenheid aan stedelijke ervaringen die de werkdag opfleuren. Het totale oppervlak van het terrein is 64.385 vierkante meter, met een totale bruto vloeroppervlakte van 362.327 vierkante meter. De gebouwen beslaan een oppervlakte van 31.652 vierkante meter en er is 32.733 vierkante meter aan buitenruimte.

Het Ark Business District bevindt zich in het hart van New Cairo, op ongeveer 35 km ten oosten van het centrum van Caïro. Het project is momenteel in aanbouw en is gelegen in een gebied dat al in ontwikkeling is. Het district is gemakkelijk bereikbaar via de Ringweg en de Cairo-Sokhna-weg.

Het ontwerpen van dit project bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Een van de belangrijkste uitdagingen was het niveauverschil binnen het terrein en hoe dit te benutten om interessante geïntegreerde buitenruimtes te creëren. Daarnaast was er de uitdaging om innovatieve kantoorconfiguraties te bedenken die aantrekkelijk zijn voor de klant. Dit resulteerde in privékantoren die zijn ontworpen als semi-zelfstandige ruimtes, waar huurders kunnen genieten van een eigen ingang, kern, receptie en diensten. Daarnaast zijn er gedeelde creatieve werkruimtes die een verandering van omgeving bieden voor vergaderingen, brainstormsessies of projectontwikkeling.

Het Ark Business District is niet zomaar een zakendistrict, maar een levendige ervaring. Het biedt een hoogwaardige retailervaring met wereldberoemde merken en een breed scala aan culinaire opties. Het district is ontworpen om gemakkelijke beweging, ontspannen circulatie en een sociale gemeenschapsgevoel te bevorderen. Retailhuurders hebben toegang tot back-of-house-ruimtes, inclusief opslag- en laadperrons, die handig zijn gelegen naast elke unit.

Het Ark Business District is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2023. Deze prijs erkent de uitmuntendheid en impact van het ontwerp op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie.

Het Ark Business District is een innovatief en levendig zakendistrict dat een nieuwe standaard zet voor moderne werkomgevingen. Met zijn unieke ontwerpfilosofie, slimme technologieën en aandacht voor detail, biedt het district een inspirerende en dynamische omgeving voor bedrijven en werknemers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Innovation Design Studio
Afbeeldingscredits: Main Image 3D Artist & Illustrator Innovation Design Studio Image #1 3D Artist & Illustrator Innovation Design Studio Image #2 3D Artist & Illustrator Innovation Design Studio Image #3 3D Artist & Illustrator Innovation Design Studio Image #4 3D Artist & Illustrator Methanoia
Projectteamleden: Design Director: Mahmoud Farouk Managing Director: Alaa Abdel Hamid Design Manager: Abdel Rahman Elshafay Architect: Mahmoud El Amir Architect: Ahmed Aly Architect: Ibrahim Ismail Junior Architect: Ahmed Nazir Interior Designer: Ola Abdel Shafy Design Management: Sandy Sawiris
Projectnaam: The Ark Business District
Projectklant: Innovation Design Studio


The Ark Business District IMG #2
The Ark Business District IMG #3
The Ark Business District IMG #4
The Ark Business District IMG #5
The Ark Business District IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp