Taoyuan Town: Een Luxueuze Chinese Stijl Villa in Hangzhou

Een Unieke Samensmelting van Architectuur en Natuur

Taoyuan Town, gelegen in het gedeelte van Hangzhou Future Sci-Tech City, is niet alleen getuige van de opkomst van dit nieuwe gebied, maar groeit er ook mee en deelt in zijn glorie. De energie van de toekomst beïnvloedt ook voortdurend de levenssfeer en potentiële mogelijkheden van deze woonontwikkeling. Ontwikkeld door Greentown, streeft het project ernaar om het ideale idyllische leven voor de middenklasse te portretteren.

Taoyuan Town is een luxueuze Chinese stijl villa die een tactvol openbaar ruimtesysteem creëert en een landschap vormt dat lijkt op een klassieke Chinese tuin door middel van de overgang van tuinen, straten en binnenplaatsen. Het project beschikt over grote privétuinen en de integratie van gebouwen en tuinen. De meeste wooneenheden beslaan ongeveer 666 vierkante meter, en sommige hoekunits beslaan nog meer ruimte. Dit project is gepositioneerd als een chique Chinese stijl woonontwikkeling voor degenen die op zoek zijn naar de Chinese traditionele cultuur en een kwalitatief hoogwaardig leven.

Bij de constructie van Taoyuan Town worden voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals massief hout en steen. De Chinese klassieke details, zoals gangen, zuilen, bogen, hangende elementen, dakspanten, etc., zijn allemaal gemaakt van houten balken. Om de kwaliteit van het gebouw te verbeteren, zijn de ingang en de muren van de tweede verdieping bekleed met droog opgehangen stenen in plaats van verf. Deze stenen zijn zorgvuldig uitgehouwen en voorzien van Chinese texturen.

De architectonische details, waaronder het dak, de dakrand, de deur en het raam, de omhoog gekrulde dakhoek, enz., zijn zorgvuldig ontworpen om een harmonieuze schaal te realiseren. Het hele gebouw geniet van delicate details die goed aansluiten bij de klassieke Chinese tuinen.

Taoyuan Town is gelegen in Hangzhou, China en heeft een bouwschaal van 5.200 vierkante meter (20 huishoudens). Het project is ontworpen als een Chinees huis in traditionele stijl en werd gerealiseerd tussen mei 2019 en augustus 2021.

De ontwerpers van Taoyuan Town hebben zich laten inspireren door de elegante en bescheiden sfeer van de klassieke Chinese tuin. De lay-out is regelmatig en vierkant, met vrije arrangementen van zalen en binnenplaatsen, waarbij de nadruk ligt op de zoektocht naar vrijheid. Het gebouw biedt open en ruime ruimtes met elkaar overlappende blokken, wat zorgt voor een gevoel van gelaagdheid. Het voldoet aan functionele behoeften en dient tegelijkertijd als een plek waar mensen hun emoties kunnen cultiveren. Het ontwerp streeft ernaar om de artistieke effecten van het natuurlijke landschap te verbeteren.

Als een geüpdatete versie van een Chinese stijl villa, ligt de nadruk van Taoyuan Town op de relatie tussen architectuur, omgeving en bewoners. Het geoptimaliseerde woningtype benadrukt de interactie tussen binnenplaats en gebouw en de integratie van landschap in het interieur. Bovendien is het hekwerk op een kunstzinnige manier ontworpen om de privacy van elk huishouden te waarborgen.

Taoyuan Town Chinese-stijl Villa is een bekroond ontwerp en heeft in 2021 de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Bouw- en Vastgoedprojecten. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie.

Taoyuan Town is een perfecte combinatie van architectuur en natuur, waarbij de elegantie van de Chinese tuin wordt gecombineerd met moderne luxe. Het project biedt een unieke leefomgeving voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige levensstijl en een diepe waardering voor de Chinese traditie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GTD
Afbeeldingscredits: GTD
Projectteamleden: Zhang Muque (Principal Designer), Zhang Li, Wu Hui, Gao Youtan, Guan Qianqian, Wu Zipeng
Projectnaam: Taoyuan Town
Projectklant: GTD


Taoyuan Town IMG #2
Taoyuan Town IMG #3
Taoyuan Town IMG #4
Taoyuan Town IMG #5
Taoyuan Town IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp