Unity: De Revolutionaire Draadloze Hoofdtelefoon

Ontworpen door Tim Degraye en Liliane Huguet

Unity, de eerste draadloze hoofdtelefoon die lossless, high-resolution audio kan streamen over Wifi, is ontworpen door Tim Degraye en Liliane Huguet. Deze baanbrekende hoofdtelefoon biedt luisteraars een ongeëvenaarde luisterervaring en heeft de prestigieuze A' Audio and Sound Equipment Design Award in 2023 gewonnen.

De inspiratie voor Unity kwam voort uit de dagelijkse ervaring van mensen die wereldwijd genieten van muziek via draadloze hoofdtelefoons. Degraye en Huguet realiseerden zich dat de geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoons vaak onbewust wordt aangetast door compressiealgoritmen. Ze geloofden dat mensen hiervan op de hoogte moesten zijn en een keuze moesten hebben.

Unity onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het is de eerste draadloze hoofdtelefoon die lossless, high-resolution audio tot 192kHz/24-bit kan streamen over Wifi. Bovendien beschikt het over een dual-core processor, geheugen, opslag en een 9-assige IMU voor nauwkeurige hoofd-tracking bewegingsdetectie voor codec-agnostische decodering van ruimtelijke en meeslepende audio. Unity heeft ook zijn eigen audio software platform, genaamd earOS, met regelmatige over-the-air updates die spannende nieuwe functies brengen.

De technologie achter de realisatie van Unity is even indrukwekkend. De oorschelpassemblage bestaat uit een CNC-gefreesd enkel blok van architecturale kwaliteit 6063 aluminium en een chassis van met koolstofvezel geïnjecteerd nylon om trillingen te verminderen en buitenlawaai met -13dB te verminderen. De hoofdband is gemaakt van duurzaam en flexibel Grilamid. De oorkussens van geheugenschuim vormen zich naadloos naar de vorm van uw hoofd en bevatten verkoelende gel en fluweelzacht microfiber om uw oren te omhullen.

Unity is 224mm x 188mm x 93mm groot en weegt 420g, met een beschermhoes van 340g. Deze draadloze hoofdtelefoon is meer dan alleen een apparaat; het is een platform dat de manier waarop we naar muziek luisteren herdefinieert. Het team achter Unity bestaat uit Tim Degraye, Liliane Huguet en Loic Huguet, die allemaal hebben bijgedragen aan het maken van deze revolutionaire hoofdtelefoon.

Unity heeft de prestigieuze Gouden A' Audio en Sound Equipment Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan wonderbaarlijke, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld aanzienlijk beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HED Unity
Afbeeldingscredits: HED Unity
Projectteamleden: Tim Degraye Liliane Huguet Loic Huguet
Projectnaam: Unity
Projectklant: HED Unity


Unity IMG #2
Unity IMG #3
Unity IMG #4
Unity IMG #5
Unity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp