Revolutie in Premium Audio: Musegg

De Toekomst van Geluid door Juergen Seidler

Ontdek Musegg, het baanbrekende geluidssysteem dat design, technologie en duurzaamheid samenbrengt.

De wereld van premium HiFi is getransformeerd met de komst van Musegg, een innovatief geluidssysteem ontworpen door Juergen Seidler. Dit systeem breekt met de traditionele torens van apparatuur en biedt een verfijnde audio-ervaring, verpakt in een elegant design dat weinig ruimte inneemt en eenvoudig te gebruiken is. Musegg is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot voor het oor, met op maat gemaakte akoestiek die past bij de unieke voorkeuren van elke gebruiker.

Het ontwerp van Musegg is geïnspireerd op de gulden snede, wat resulteert in een elliptische doorsnede die niet alleen esthetisch aangenaam is, maar ook de akoestische eigenschappen ten goede komt. Het systeem integreert naadloos met populaire IoT- en streamingdiensten en biedt gebruikers de mogelijkheid om op afstand de akoestiek af te stemmen voor de perfecte geluidservaring. Dit is een unieke eigenschap die wereldwijd wordt gewaardeerd.

De productie van Musegg maakt gebruik van thermoplastische materialen in combinatie met een composiet sandwichstructuur, wat zorgt voor de nodige stijfheid en demping. Hierdoor is de productie efficiënter dan bij traditionele houten behuizingen. Bovendien zijn alle gebruikte materialen, waaronder staal en aluminium, recyclebaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het product.

De technische specificaties van Musegg zijn indrukwekkend, met een frequentierespons van 20Hz tot 24kHz en een geluidsdrukniveau van 108dB. Het systeem ondersteunt diverse services zoals Airplay 2, Tidal Connect en Spotify Connect, en beschikt over verschillende inputs voor maximale compatibiliteit. Het design is compact, met een breedte van 41cm, een hoogte van 114cm en een diepte van 61cm, en wordt geleverd in een herbruikbare flightcase van 3,5kg.

De interactie met Musegg is eenvoudig en intuïtief. Het systeem wordt geleverd in een herbruikbare koffer en is binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Na het meten en op afstand afstemmen van de akoestiek, integreert Musegg naadloos in platforms zoals Apple Home, Spotify of Tidal. Bij hardware-upgrades worden de oude elektronische modules teruggestuurd naar de fabriek en vervangen door de nieuwste versie, waarbij individuele instellingen worden hersteld vanuit de cloud.

Musegg is het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, gestart in Graz, Oostenrijk, in september 2018. Het project heeft geleid tot een product dat niet alleen esthetisch en functioneel indrukwekkend is, maar ook een nieuwe standaard zet op het gebied van duurzaamheid in premium audio. Het systeem is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een erkenning voor de creativiteit, innovatie en professionele uitmuntendheid van het ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jürgen Seidler
Afbeeldingscredits: https://www.loutd.com/
Projectteamleden: Industrial design: Juergen Seidler Electronics, Algorithms, audio design - Holger Hiebel Software architecture and design: Robert Neumayr
Projectnaam: Musegg
Projectklant: Loutd


Musegg IMG #2
Musegg IMG #3
Musegg IMG #4
Musegg IMG #5
Musegg IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp