Anna-Reetta Vaananen's 'Marilyn' Sieradenset: Een Ode aan Iconische Elegantie

Een Finse Hommage aan Marilyn Monroe in Gerecycled Zilver

De Finse ontwerpster Anna-Reetta Vaananen brengt met haar 'Marilyn' sieradenset een eerbetoon aan de tijdloze charme van Marilyn Monroe. Deze collectie, die elegantie en beweging belichaamt, is een ware triomf in de wereld van de luxe juwelen.

In de schijnwerpers van de hedendaagse juwelenontwerp staat de 'Marilyn' sieradenset van Anna-Reetta Vaananen, een collectie die zowel de essentie van de iconische Marilyn Monroe vangt als een statement maakt in duurzaam design. De set, bestaande uit een halsketting, armband en oorbellen, is vervaardigd uit gerecycled 925 zilver en straalt een matte elegantie uit die de drager naar de hoogste echelons van glamour brengt.

De inspiratie voor de 'Marilyn' collectie is diep geworteld in de complexiteit en het publieke leven van Monroe, waarbij Vaananen de grenzen verkent tussen persoonlijke identiteit en het sterrendom. De sieraden weerspiegelen de natuurlijke kracht en kwetsbaarheid van Monroe, gezien door de lens van de vele foto's die haar leven documenteren. Het resultaat is een serie juwelen die de drager uitnodigt om bewonderd te worden om wie zij werkelijk is.

De 'Marilyn' sieradenset onderscheidt zich door zijn vloeiende vormen en opvallende aanwezigheid, waarbij elk stuk de illusie van golven en wind langs het strand oproept. De matte afwerking versterkt de tactiele ervaring, terwijl de zorgvuldige constructie ervoor zorgt dat de sieraden met de drager meebewegen, zonder te overheersen. Dit evenwicht tussen zichtbaarheid en comfort is wat de 'Marilyn' collectie zo uniek maakt.

De techniek achter de 'Marilyn' sieradenset is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. Met behulp van de verloren-was gietmethode en traditionele goudsmidtechnieken, brengt Vaananen haar visie tot leven in Sonkajärvi, Finland. De aandacht voor detail en de passie voor ambacht zijn duidelijk zichtbaar in elk stuk van de collectie.

De 'Marilyn' sieradenset is niet alleen een esthetisch meesterwerk, maar ook een triomf van onderzoek en ontwerpuitdagingen. Vaananen heeft een balans gevonden tussen de weelderige uitstraling van grote, opvallende sieraden en het gevoel van gewichtloos comfort. Dit werd bereikt door grondige balanstests en meerdere pasbeurten met verschillende lichaamstypes, wat resulteerde in een collectie die zowel stabiel als stijlvol is.

De 'Marilyn' sieradenset van Anna-Reetta Vaananen is niet alleen een eerbetoon aan een legendarische ster, maar ook een viering van vakmanschap en duurzaamheid. Met de toekenning van de Bronzen A' Design Award in 2024, bevestigt deze collectie haar plaats in de wereld van hoogwaardig design en zet ze een nieuwe standaard voor luxe sieraden met een verhaal.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Anna-Reetta Väänänen
Afbeeldingscredits: Image #1 : Photographer Elina Manninen, Marilyn jewelry set, 2023 Image #2: Photographer Elina Manninen, Marilyn jewelry set in perspective, 2023 Image #3: Photographer Anna-Reetta Vaananen, Marilyn bracelet, 2023 Image #4: Photographer Anna-Reetta Vaananen, Marilyn necklace, 2023 Image #5: Photographer Anna-Reetta Vaananen, Marilyn earrings, 2023
Projectteamleden: Anna-Reetta Väänänen
Projectnaam: Marilyn
Projectklant: Anna's Darling Ky


Marilyn IMG #2
Marilyn IMG #3
Marilyn IMG #4
Marilyn IMG #5
Marilyn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp