Ontmoet "Celesta": Een Symfonie van Vakmanschap

Reyhan Tuncer onthult tijdloze elegantie in handgemaakt servies

Geïnspireerd door een rijke ambachtelijke erfenis, introduceert Reyhan Tuncer "Celesta", een serviescollectie die de kunst van het tafelen naar nieuwe hoogten tilt. Met een bekroonde bronzen A' Design Award, belichaamt deze collectie de perfecte harmonie tussen traditioneel vakmanschap en hedendaags design.

De "Celesta" collectie is het resultaat van een diep respect voor ambacht en traditie, gecombineerd met een scherp oog voor moderne esthetiek. Elk stuk uit de collectie is met de hand vervaardigd, gebruikmakend van eeuwenoude technieken die de toewijding en vaardigheid van de ambachtsman weerspiegelen. Het is deze toewijding die elk bord uniek maakt, met een handgeglazuurde afwerking die de ziel van de maker vastlegt.

Het ontwerp van "Celesta" onderscheidt zich door zijn strakke concave vorm en een gedurfd zwart exterieur, wat een sterk visueel statement maakt op elke tafel. De collectie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot om te gebruiken, waardoor de interactie met het servies een integraal onderdeel wordt van de eetervaring.

De realisatie van "Celesta" vereiste een nauwgezette aandacht voor detail en een diepgaande kennis van materialen en productietechnieken. Het fijnste steengoed vormt de basis van de collectie, waarbij elke plaat zorgvuldig met de hand wordt gevormd en geglazuurd. Dit proces benadrukt de unieke eigenschappen van de collectie, waarbij de ambachtelijke wortels naadloos overgaan in een modern ontwerp.

De ontwikkeling van "Celesta" begon in maart 2023 in Istanbul en werd voltooid in januari 2024. Het project, dat een brug slaat tussen de historische en culturele betekenis van ambacht en de hedendaagse designwereld, werd tentoongesteld op de Messe Frankfurt Ambiente, waar het de prestigieuze bronzen A' Design Award in ontvangst mocht nemen.

De grootste uitdaging bij het creëren van "Celesta" was het vinden van de balans tussen het eren van traditionele vakmanschap en het voldoen aan de verwachtingen van de hedendaagse markt. Reyhan Tuncer en zijn team hebben deze uitdaging overwonnen door een diepgaand onderzoek naar materialen, technieken en ontwerpfilosofieën, wat resulteerde in een collectie die zowel authentiek als vernieuwend is.

Met "Celesta" bewijst Reyhan Tuncer dat traditioneel vakmanschap en modern design hand in hand kunnen gaan. Deze collectie is niet alleen een toonbeeld van esthetische schoonheid, maar ook van functionele elegantie, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tafelsetting. Het is een eerbetoon aan de kunst van het handwerk en een viering van innovatief design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Reyhan Tuncer
Afbeeldingscredits: Reyhan Tuncer
Projectteamleden: Reyhan Tuncer
Projectnaam: Celesta
Projectklant: ID FINE


Celesta IMG #2
Celesta IMG #3
Celesta IMG #4
Celesta IMG #5
Celesta IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp