Bamboe Bergen Rivier en Maan: Een Bruiloftsscène als een Levend Schilderij

Ontwerper Wei Zhang creëert een unieke bruiloftsbeleving geïnspireerd op traditionele Chinese landschapsschilderkunst

Wei Zhang heeft een unieke bruiloftsscène ontworpen, geïnspireerd op de traditionele Chinese landschapsschilderkunst en de culturele betekenis van bamboe. De bruiloft wordt een levend schilderij waarin gasten en het bruidspaar deel uitmaken van het landschap.

Wei Zhang haalde zijn inspiratie uit een van China's tien beroemdste schilderijen, "Een Panorama van Rivieren en Bergen". Dit schilderij, het laatste werk van de getalenteerde jonge kunstenaar Wang Ximeng, beschrijft de uitgestrekte en glooiende bergen en rivieren in het zuiden van China. Zhang heeft deze inspiratie omgezet in een bruiloftsscène die de namen van de pasgetrouwden en hun dochter "Mozhu" (zwarte bamboe) eert en de artistieke conceptie van een Chinees landschapsschilderij weerspiegelt.

De bruiloft is als een open rol van meeslepende Chinese stijl. Elke gast en het bruidspaar worden in deze rol geplaatst en worden een onmisbaar onderdeel en getuige van dit landschapsschilderij. Bamboe is het belangrijkste materiaal van dit bruiloftsontwerp. Het is een zeer betekenisvol element in de oosterse cultuur, dat hoge kwaliteit en eeuwige groenheid in alle seizoenen symboliseert.

Zhang gebruikte verschillende technieken om zijn ontwerp tot leven te brengen. Hij maakte gebruik van de esthetiek van de oosterse bamboekunst en weefinstallaties. De bamboestokken werden gebruikt om bamboevlotten te maken, en de bamboeschijven werden gebruikt voor bamboeweving. De bamboeschijven hebben een bepaalde flexibiliteit, en na handweving kunnen ze ook worden gevormd tot prachtige gebogen vormen volgens de vormvereisten.

De bruiloftsscène speelde zich af op een buitengazon van ongeveer 800 vierkante meter. Als bruiloftsceremoniegebied had de structuur een bamboebergachtergrond, een turkooizen vollemaanpodium, een complete ruimte-installatie gevormd door bamboestukken geïnstalleerd op de rivier, en een kleine bamboebrug, met een hoogte van ongeveer 3,5 meter. Het langste apparaat was ongeveer 16 meter.

Gasten die naar de scène kwamen, werden uitgenodigd om met Chinese verfkwasten hun wensen op de bamboeslips te schrijven, en kwamen naar het welkomstgebied om te bidden bij de bamboebomen. Er waren ook dessert-snacks gemaakt van bamboebuizen op de desserttafel. Na de bruiloft konden gasten hun favoriete bamboeproducten meenemen op de plek waar bamboe en bamboeschijven veelvuldig werden gebruikt. Elke gast had een diepere interactie en verbinding met bamboe.

Het project begon in mei 2022 en voerde conceptueel ontwerp en schematisch ontwerp uit. Na bijna een maand van voorbereiding en bouw, werd het gebouwd op 11 september 2022, en officieel gelanceerd op 12 september. Het project was gevestigd in het Chaoyang District, Beijing, China.

Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Event and Happening Design Award in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Zhang(Wynne.Z)
Afbeeldingscredits: Image#1: Photographer XIAOMAN PHOTOGRAPHY Image#2: Photographer XIAOMAN PHOTOGRAPHY Image#3: Photographer XIAOMAN PHOTOGRAPHY Image#4: Photographer XIAOMAN PHOTOGRAPHY Image#5: Photographer XIAOMAN PHOTOGRAPHY Video: Videographer Wonder Film
Projectteamleden: Wei Zhang(Wynne.Z)
Projectnaam: Bamboo Mountains River and Moon
Projectklant: Wei Zhang(Wynne.Z)


Bamboo Mountains River and Moon IMG #2
Bamboo Mountains River and Moon IMG #3
Bamboo Mountains River and Moon IMG #4
Bamboo Mountains River and Moon IMG #5
Bamboo Mountains River and Moon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp