Chic HK 2020: Een Uniek Lifestyle Evenement in Hong Kong

Een Overzicht van het Ontwerp en de Kenmerken

Chic HK 2020, georganiseerd door de Hong Kong Trade Development Council, was een opvallend lifestyle evenement dat 80 Hong Kongse bedrijven de mogelijkheid bood om hun merkbekendheid te vergroten en de reactie van de lokale consumenten in de Zuid-Chinese markt van Guangzhou te testen. Het ontwerp van het evenement was gericht op het benadrukken van Hong Kong als een van de meest bruisende en unieke lifestyle hubs in Azië.

Het ontwerp van Chic HK 2020 was gebaseerd op een uniek concept waarbij traditionele en vereenvoudigde Chinese karakters werden gecombineerd om een nieuwe typografie te creëren voor de naam van het evenement. Deze nieuwe typografie was bedoeld om een gevoel van vertrouwdheid en een verfrissende draai aan het evenement te geven. Daarnaast werden primaire kleuren toegevoegd om verschillende visuele elementen te laten opvallen en om de verschillende lifestyle sectoren op het evenement aan te duiden.

Het ontwerp van Chic HK 2020 werd op verschillende manieren gerealiseerd. Aan de buitenkant van de locatie werd een 27 meter hoog en 17 meter breed grafisch sticker van Chic HK geplaatst. In de ontvangsthal werd een 3D welkomstachtergrond van 12 meter breed en 4,5 meter hoog geplaatst, gemaakt van multiplex, een metalen frame en vinyl graphics. Alle tentoonstellingsstands waren geconstrueerd met metalen frames en afgewerkt met spuitverf of bekleed met houten latten. Voor de verlichting en acryl belettering werden LED-lampen gebruikt. In de hoofdzaal was een 40 meter lange en 6,5 meter brede gang met opgehangen LED-units die beelden uitstraalden.

Het evenement besloeg een oppervlakte van 9000 vierkante meter en vond plaats in het Nan Fung International Convention & Exhibition Center in Guangzhou, China. Het duurde 4 dagen, van 9 tot 13 januari 2020. Het ontwerpproces duurde 3 maanden, vanaf de eerste briefing tot de voltooiing ter plaatse.

Het ontwerp van Chic HK 2020 was gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de consumentenmarkt in Guangzhou. Door te spelen met de combinatie van traditionele en vereenvoudigde Chinese karakters werd een nieuwe vertaling van de naam Chic HK gecreëerd. Deze nieuwe typografie diende als een culturele manier om het idee van vertrouwdheid en vernieuwing over te brengen. De toevoeging van primaire kleuren zorgde voor een nieuwe visuele communicatie om de merken uit Hong Kong die op het evenement werden gepresenteerd te positioneren.

Het ontwerp van Chic HK 2020 bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. Het vinden van een ontwerpconcept dat de Hong Kongse merken en lifestyle op de lokale Guangzhou-markt kon benadrukken, was een van de grootste uitdagingen. Door te analyseren wat de Hong Kongse cultuur uniek maakt en hoe deze verschilt van andere Chinese culturen op het vasteland, werd besloten om te spelen met verschillende geschreven Chinese karakters en primaire kleuren toe te voegen om een algeheel nieuw visueel ontwerp te creëren. De kleuren hielpen ook bij het indelen van de verschillende lifestyle sectoren op het evenement.

Chic HK 2020 was niet alleen een visueel aantrekkelijk evenement, maar bood ook een interactieve ervaring voor bezoekers. Het begon met een indrukwekkende 17 meter brede en 24 meter hoge grafische sticker van Chic HK aan de buitenkant van het gebouw. In de ontvangsthal was een 3D welkomstachtergrond geplaatst voor foto's. In de tentoonstellingszaal zorgde een 40 meter lange gang met opgehangen LED-units die grafische beelden uitstraalden voor een transformerende ruimtelijke en visuele ervaring. Bezoekers konden vrij rondlopen en de kleurgecodeerde stands en andere faciliteiten van de show verkennen.

Het ontwerp van Chic HK 2020 werd erkend met de Iron A' Design Award in de categorie Event en Happening Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Chic HK 2020 werd geprezen vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Het ontwerp van Chic HK 2020 is een opvallend voorbeeld van hoe design en lifestyle samenkomen om een unieke ervaring te creëren. Het gebruik van traditionele en vereenvoudigde Chinese karakters, gecombineerd met primaire kleuren, gaf het evenement een visueel aantrekkelijke uitstraling. Het succes van Chic HK 2020 toont aan dat Hong Kong een bloeiende en unieke lifestyle hub is die klaar is om de wereld te veroveren.

Beeldcredits: Hong Kong Trade Development Council

Auteursrecht: Hong Kong Trade Development Council, 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hong Kong Trade Development Council
Afbeeldingscredits: Hong Kong Trade Development Council
Projectteamleden: Jason Cheung Dury Chin Eddie Chak Stephen Wong Jeff Cheng Carson Wong Shirley Fung
Projectnaam: Chic HK 2020
Projectklant: Hong Kong Trade Development Council


Chic HK 2020 IMG #2
Chic HK 2020 IMG #3
Chic HK 2020 IMG #4
Chic HK 2020 IMG #5
Chic HK 2020 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp