De Dynamiek van Baseball Gevangen in Visuele Pracht

Kenichiro Shirota en Masaki Oshiro vieren diversiteit en drama met Tokyo Giants visuals

In het jaar waarin de Tokyo Giants hun 89e verjaardag vieren, brengen Kenichiro Shirota en Masaki Oshiro een ode aan de sport met een reeks krachtige visuele posters die de essentie van baseball vastleggen.

De Tokyo Giants, de oudste baseballclub van Japan, hebben een mijlpaal bereikt met hun 89e verjaardag in 2023. Dit jubileum is niet alleen een getal; het staat symbool voor de sport zelf, aangezien "89" in Japan als een homoniem voor baseball wordt gezien. Het seizoensthema "89 IS MY LIFE" is dan ook niet zomaar gekozen. Het illustreert de diepgewortelde passie voor de sport en zet de toon voor een seizoen vol emotie en actie, vastgelegd in een serie visuele posters die het publiek meenemen in de dramatiek van het spel.

Wat deze ontwerpen onderscheidt, is de manier waarop Shirota en Oshiro de dynamiek van baseball hebben vertaald naar stilstaande beelden. Door het gebruik van twee foto's die opeenvolgende scènes weergeven, lijkt het alsof de kijker naar een film kijkt. De emoties van de spelers - blijdschap, woede, verdriet en vreugde - zijn geïntegreerd in het ontwerp, waardoor een nieuw perspectief op de sport wordt geboden. De unieke camerahoeken dragen bij aan een frisse en ongeziene expressie van het baseballspel.

Deze visuele campagne is niet alleen een viering van de sport, maar ook van diversiteit. Voor het eerst in de geschiedenis van het team is er een gezamenlijke visual van het mannen- en vrouwenteam gecreëerd, wat de inclusieve geest van de Tokyo Giants benadrukt. Dit initiatief is een krachtige weergave van de progressieve waarden die de club uitdraagt.

De visuele campagne werd gelanceerd ter gelegenheid van de start van het Japanse professionele baseballseizoen eind maart 2023. De visuals zullen gedurende het hele seizoen te zien zijn rondom het Tokyo Dome, het thuisstadion van de Giants, en op hun website. Dit project is het resultaat van de samenwerking tussen een getalenteerd team, waaronder hoofdproducent Tomohiro Saeki, creatief directeur Kenichiro Shirota, art director Masaki Oshiro, en anderen die hun expertise hebben ingezet om deze campagne tot leven te brengen.

De inspanningen van het team zijn niet onopgemerkt gebleven. De campagne is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Fotografie en Fotomanipulatie in 2024. Deze onderscheiding erkent uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De prijs wordt gewaardeerd om de integratie van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Met deze visuele campagne hebben Kenichiro Shirota en Masaki Oshiro een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van de Tokyo Giants. Ze hebben een platform gecreëerd waarop de passie voor baseball en de waardering voor diversiteit samenkomen in een krachtige visuele taal die nog lang zal resoneren bij fans en voorbijgangers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SonyMusic Solutions inc.
Afbeeldingscredits: SonyMusic Solutions inc.
Projectteamleden: Chief Producer: Tomohiro Saeki Creative Director: Kenichiro Shirota Art Director: Masaki Oshiro Photographer: Satoshi Minakawa Designer: Keisuke Ozaki Designer: Taro Nishimaki Designer: Haruna Samejima Production Manager: Keigo Mikami Production Manager: Miki Ichikado
Projectnaam: Tokyo Giants
Projectklant: Tokyo Yomiuri Giants


Tokyo Giants IMG #2
Tokyo Giants IMG #3
Tokyo Giants IMG #4
Tokyo Giants IMG #5
Tokyo Giants IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp