The Loft: Een Uniek Appartement Ontwerp dat Ruimte Optimaal Benut

Een Ontwerp van Elpis Interior Design Pte Ltd

Inleiding:

Dit artikel belicht het unieke en innovatieve ontwerp van The Loft, een residentieel appartement ontworpen door Elpis Interior Design Pte Ltd. Het ontwerp is geïnspireerd op de CRAFTHOLIC café-thema, gecreëerd door de Japanse ontwerper Ikuko Yamamoto. Met slimme ruimteplanning en creatieve oplossingen heeft het ontwerpteam de beperkte ruimte van het appartement optimaal benut, waardoor de bewoners kunnen genieten van een comfortabele en functionele leefomgeving.

Ontwerper ZhiQi Lee en Frederick Chow Chang Wai hebben samengewerkt om de uitdagingen van de beperkte ruimte aan te pakken en tegelijkertijd te voldoen aan de behoeften en levensstijl van de bewoners. Met een oppervlakte van slechts 52 vierkante meter en een plafondhoogte van 4 meter, was het essentieel om de ruimte efficiënt te gebruiken en tegelijkertijd een gevoel van ruimtelijkheid te creëren.

De belangrijkste kenmerken van het ontwerp zijn onder andere het gebruik van een loft-slaapkamer en het hacken van de muur tussen de twee slaapkamers. Door verticaal te plannen in plaats van horizontaal, kon het ontwerpteam voldoende ruimte creëren voor de bewoners om te socializen met familie en vrienden, terwijl de slaapruimte privé blijft. Het hoge plafond van het appartement werd benut door de slaapkamer op de loft te plaatsen, waardoor de bewoners een gevoel van ruimte en luchtigheid ervaren.

Een andere unieke eigenschap van het ontwerp is het gebruik van glazen panelen om de woon- en slaapruimte van elkaar te scheiden. Dit zorgt ervoor dat geluiden van de televisie degenen die slapen niet storen, terwijl er toch een gevoel van openheid en verbondenheid tussen de ruimtes blijft bestaan.

Om de beperkte ruimte optimaal te benutten, werd de loft uitgevoerd met een cantilever-constructie met een holle sectie. Dit zorgde voor de nodige ondersteuning voor het slaapgedeelte, zonder dat er kolommen zichtbaar waren in de kledingkast of dat de ruimte rommelig werd.

Het ontwerpteam heeft ook rekening gehouden met de dagelijkse behoeften van de bewoners. Het appartement is ontworpen met voldoende ruimte voor essentiële activiteiten, zoals ontspanning, opbergruimte en een koffiehoek. Door 90 procent van de muur te hacken, werd een gevoel van ruimte en luchtigheid gecreëerd, terwijl de functionaliteit behouden bleef.

Het project werd in 2019 voltooid en bevindt zich in Singapore. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften en levensstijl van de bewoners om een ontwerp te creëren dat perfect bij hen past. Het resultaat is een uniek appartement dat ruimte optimaliseert en tegelijkertijd voldoet aan de esthetische en functionele eisen van de bewoners.

The Loft is bekroond met de prestigieuze Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze award erkent het goed doordachte, praktische en innovatieve ontwerp dat voldoet aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert industrienormen en technische kenmerken op een competente manier en draagt bij aan een betere wereld.

Het ontwerp van The Loft is een inspirerend voorbeeld van hoe creativiteit en slimme ruimteplanning kunnen leiden tot een functionele en esthetisch aantrekkelijke leefomgeving. Elpis Interior Design Pte Ltd heeft met dit ontwerp bewezen dat beperkte ruimte geen belemmering hoeft te zijn voor comfort en stijl.

Met The Loft hebben de bewoners een uniek en functioneel appartement dat voldoet aan hun dagelijkse behoeften en hun gewenste levensstijl weerspiegelt. Het ontwerp is een perfecte combinatie van esthetiek, functionaliteit en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Elpis Interior Design Pte Ltd
Afbeeldingscredits: Elpis Interior Design Pte Ltd
Projectteamleden: ZhiQi Lee Frederick Chow Chang Wai
Projectnaam: The Loft
Projectklant: Elpis Interior Design Pte Ltd


The Loft IMG #2
The Loft IMG #3
The Loft IMG #4
The Loft IMG #5
The Loft IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp