WOWO: Een Revolutie in Multifunctioneel Meubilair

Wei Jingye's Creatie Mengt Speelsheid met Functionaliteit

Ontdek de grenzen van innovatief meubeldesign met WOWO, een meubelstuk dat esthetiek en veelzijdigheid naadloos combineert.

De wereld van meubeldesign staat nooit stil, en de nieuwste creatie van ontwerper Wei Jingye, genaamd WOWO, is hier het levende bewijs van. Dit meubelstuk, dat zich onderscheidt door zijn multifunctionaliteit, is geïnspireerd op de elliptische vormen en levendige kleuren die een speelse en flexibele zitervaring bieden. Het ontwerp, dat zowel kinderen als huisdieren aanspreekt, voegt een vrolijke toets toe aan elk interieur.

De unieke eigenschappen van WOWO liggen in de oorsprong van het ontwerp, dat is afgeleid van de mond vorm die kinderen maken wanneer ze 'wowo' zeggen. De combinatie van verzadigde kleuren en zachte vormen met een speciale holle structuur resulteert in een zitmeubel dat niet alleen kleurrijk en speels is, maar ook flexibel. De steunstructuur is vervaardigd uit massief hout, terwijl het hoofddeel gebruikmaakt van 3D-printtechnologie en een magnetische montagetechniek.

De realisatie van WOWO is een toonbeeld van moderne technologie en vakmanschap. De ondersteunende structuur van massief hout wordt met numerieke controle technologie vervaardigd, waarbij machine snijden en handmatig schuren samenkomen. Het hoofddeel wordt geproduceerd met behulp van 3D-printtechnologie, wat zorgt voor een hoge mate van ontwerpvrijheid en gemak bij transport.

Met afmetingen van 800 mm x 750 mm x 950 mm en 640 mm x 550 mm x 800 mm, biedt WOWO een comfortabele zitervaring, of men nu kiest voor een houding met hangende voeten of gebogen knieën. Het design is niet alleen geschikt voor ontspanning en vermaak, maar dient ook als een esthetische aanvulling op het interieur dankzij de ronde vormen en aantrekkelijke kleuren.

WOWO is het resultaat van een samenwerking tussen Wei Jingye, Song Kexin, Zheng Xiaolei en Zhou Haoyuan. Het project, dat in januari 2023 in Shenyang van start ging en in juni 2023 werd voltooid, werd tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang.

De onderliggende research voor WOWO richtte zich op de multifunctionaliteit van meubilair en het zoeken naar een balans tussen het gebruik door mensen en huisdieren, met name katten. Het doel was om een levendige en warme gezinsatmosfeer te creëren. De grootste uitdagingen waren het vinden van een evenwicht tussen vorm en stevigheid en het beheersen van de kleuren om een warme, maar niet chaotische uitstraling te waarborgen.

De inspanningen en creativiteit van Wei Jingye en zijn team werden bekroond met de prestigieuze Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijk en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid belichamen. Deze prijs onderstreept het belang van het integreren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Song Kexin Zheng Xiaolei Zhou Haoyuan
Projectnaam: WOWO
Projectklant: Lu Xun Academy of Fine Arts


WOWO IMG #2
WOWO IMG #3
WOWO IMG #4
WOWO IMG #5
WOWO IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp