Intertwine: Innovatieve Verweving van Transport en Architectuur

Brno's Nieuwe Transit Nexus door Miloni Shah

De historische stad Brno krijgt een nieuw leven ingeblazen met een transit systeem dat zowel de rijke geschiedenis als de vooruitstrevende toekomst weerspiegelt.

De stad Brno, ooit een koninklijke vesting en centrum van Moravische adel, heeft een bewogen 20e eeuw achter de rug. Vandaag de dag is het een bruisend regionaal centrum dat een robuust transportsysteem vereist. Dit systeem, ontworpen door Miloni Shah, belichaamt de veerkracht, verbondenheid en toewijding aan vooruitgang van Brno en faciliteert zowel bewoners als bezoekers in hun ontdekkingstocht door het diverse culturele landschap.

Intertwine onderscheidt zich door een netwerk van trolleybussen, trams en treinen die het stadscentrum verbinden. De strategisch geplaatste haltes vergroten het gemak voor gebruikers. De nieuwe spoorlijn, die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, integreert naadloos met de bebouwde en natuurlijke omgeving. Het omvat een centraal plein, sporen, een museum, een fietspad en een uitkijkpunt over de stad, en bevordert levendige centra en gemeenschapszin.

De realisatie van dit project maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals AutoCAD, SketchUp, Rhino, Grasshopper en 3ds Max voor nauwkeurige modellering, met realistische rendering in Lumion en Corona en verfijnde visuals door Photoshop. De technische specificaties omvatten een breed scala aan constructiematerialen en innovatieve kenmerken zoals morphogenische kolommen, transparante dakbedekkingen en zonnepanelen.

De interactie met het ontwerp staat centraal in Brno's station. Het bevordert een efficiënte voertuigstroom en naadloze tramverbindingen, terwijl de open concourse gemeenschapsbetrokkenheid stimuleert met beveiligingsfaciliteiten, marktkiosken, amfitheaters en een historisch museum. Voetgangersvriendelijke bruggen bevorderen de connectiviteit en sociale interactie, met panoramische uitzichten als bonus.

Ontworpen voor de historische stad Brno in Tsjechië, is dit project tot stand gekomen in Savannah, Georgia, tussen september 2021 en juni 2022. Als onderdeel van een M.Arch thesis, onderzoekt het project de cruciale verbinding tussen stedelijk vervoer en mensgericht ontwerp, en hoe dit kan bijdragen aan het creëren van uitnodigende en toegankelijke stedelijke ruimtes.

De uitdagingen bij het ontwerpen van dit transit systeem lagen in de schaalbaarheid en menselijke connectiviteit. Het balanceren van de complexiteit van de macro-infrastructuur met de harmonie van het micro-stedelijk weefsel zorgt voor een holistisch en gebruiksvriendelijk transportsysteem.

Intertwine is een visionair concept voor meeslepend stedelijk leven. Het integreert massatransport met een focus op sociale interactie en stadsweefsel, en stelt een uitgebreide planning voor levendige openbare ruimtes voor, terwijl het stedelijke groei en uitdagingen aanpakt. Een mensgerichte benadering versterkt de economische en milieu-impact door het ontwerp van open hubs en uitnodigende ruimtes.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Ontwerp Award in de categorie Engineering, Constructie en Infrastructuur Ontwerp in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid valideren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Miloni Shah
Afbeeldingscredits: Image #1: Render _ Miloni Shah, Intertwine_Arial 2022. Image #2: Render _ Miloni Shah, Intertwine_Section 2022. Image #3: Render _ Miloni Shah, Intertwine_Platform 2022 Image #4: Render _ Miloni Shah, Intertwine_Main Concourse 2022. Image #5: Render _Miloni Shah, Intertwine_Enterance Plaza 2022.
Projectteamleden: Rajkumar Maisheri: 3D Visualization.
Projectnaam: Intertwine
Projectklant: Savannah College of Art and Design


Intertwine IMG #2
Intertwine IMG #3
Intertwine IMG #4
Intertwine IMG #5
Intertwine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp