Revolutionaire Thuisfitness: Bipro's Tweerichtingsprojectie

Ontwerper Hongyu Wu introduceert een innovatief fitnessapparaat

Bipro, een slim fitnessapparaat, belooft de thuisfitnesservaring te transformeren met zijn unieke tweerichtingsprojectietechnologie. Dit apparaat, dat zowel op de muur als op de grond kan projecteren, is ontworpen om een meeslepende en inclusieve trainingservaring te bieden voor alle leeftijden.

De fitnessindustrie heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van Bipro, een slim fitnessapparaat ontworpen door Hongyu Wu. In een tijd waarin thuis trainen steeds populairder wordt, biedt Bipro een unieke oplossing door zowel op de muur als op de grond te projecteren. Dit zorgt voor een uitbreiding van de interactieruimte, waardoor een meer meeslepende en inclusieve indoor fitnesservaring mogelijk wordt voor verschillende leeftijdsgroepen, van kinderen tot ouderen.

De inspiratie voor Bipro kwam voort uit een interactief project in Shanghai, waarbij projectie en interactie met de grond via LED's de verbetering van 'grond'-interactie in sportimmersive en gebruikerservaring goed illustreerde. De intelligente sportspiegel toonde aan dat de uitbreiding van het 'muur'-scherm de manier van interactie verandert. Wu vroeg zich af hoe de interactie zou veranderen als een fitnessapparaat het scherm van de 'muur' naar de 'grond' zou kunnen uitbreiden door middel van tweerichtingsprojectie.

Bipro maakt gebruik van bi-directionele DLP-laserprojectietechnologie, die leidend is in projectiekwaliteit. De technologie is volwassen en de prijzen zijn gestabiliseerd, terwijl de grootte van laserprojectiecomponenten op de markt is verkleind. Dit draagt bij aan de visie van nieuwe lasertechnologieën en de ontwikkeling van inclusieve intelligente apparaten.

De kern van Bipro's technologie bestaat uit bewegingsherkenning en projectie. Het bewegingsherkenningsysteem, gebaseerd op computervisie, heeft een nauwkeurigheid die de herkenning van handbewegingen mogelijk maakt. Dit speelt een cruciale rol bij het uitbreiden van interactieve benaderingen. Bipro kiest voor DLP-technologie vanwege de technische volwassenheid en relatief redelijke kosten, wat het een voorkeursoptie maakt boven andere projectietechnologieën zoals 3LCD en LCOS.

Gebruikers van Bipro kunnen de projectie op de muur bedienen met armen en gebaren, en interactie op de grond met hun voeten. Men kan in een aangewezen gebied springen om activiteiten snel te starten of voort te zetten. Dit niveau van interactie biedt een nieuwe dimensie aan thuisfitness, waardoor gebruikers op een leuke en effectieve manier kunnen trainen.

Het ontwerp van Bipro, dat begon in december 2023 in Londen en voltooid werd in februari 2024, is niet zonder uitdagingen. Het ontwerpen van een meeslepende en interessante interactie-ervaring en de ontwikkeling van de vorm waren de grootste uitdagingen. Bipro heeft een unieke gebruikersinterface en een nieuwe interactielogica ontwikkeld. De L-vormige vorm van het apparaat is gekozen vanwege de efficiëntie van de interne ruimte en de redelijke structuur na tests in 3D-software. Bovendien sluit de vormsemantiek van de L-vorm aan bij de functie van tweerichtingsprojectie.

Bipro is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Digitale en Elektronische Apparaten in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie. De ontwerpen worden geprezen om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hongyu Wu
Afbeeldingscredits: Hongyu Wu
Projectteamleden: Hongyu Wu
Projectnaam: Bipro
Projectklant: Hongyu Wu


Bipro IMG #2
Bipro IMG #3
Bipro IMG #4
Bipro IMG #5
Bipro IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp