Ston: Een Gezonde Adempauze

Eisuke Tachikawa

Inleiding

Ston is een gezond inhalatie-apparaat dat je in staat stelt cafeïne en GABA in te ademen. Het verlichtingspatroon helpt ook het ritme van de ademhaling te reguleren. Net als meditatie in Zen of yoga helpt het de geest in balans te brengen en kalm te zijn, rustig in- en uitademend. Roken is niet alleen schadelijk voor je lichaam, maar ook slecht voor het milieu, omdat je sigarettenpeuken achterlaat. Ston biedt een speciale ervaring die je nooit kunt hebben met een rookpauze.

Ston biedt je een gezonde en bewuste pauze als alternatief voor roken en drinken. Het apparaat heet BREATHER, als verwijzing naar de unieke bewuste ervaring die het biedt. Hoewel de structuur vergelijkbaar is met een elektronische sigaret, kun je door de luchtstroom en andere factoren aan te passen iets ervaren dat dichter bij een diepe ademhaling komt. Dit is het instrument om een schadelijke pauze met het roken van sigaretten te veranderen in een gezonde pauze voor lichaam en geest.

Het heeft veel tijd gekost om het uiterlijk van het product te ontwikkelen. Ston is een apparaat in de vorm van een steen, organisch gebogen en gemaakt van een aluminium behuizing in één stuk dankzij een techniek genaamd metaalpersen. Het is een unieke en moeilijke techniek waarmee het aluminium kan worden samengeperst en naar binnen kan worden uitgezet tot meer dan 180 graden, zonder scheidingslijnen. Dit is allemaal te danken aan de hoogwaardige productiecontrole-technologie die Japan heeft ontwikkeld.

Het ontwerpteam bestaat uit Eisuke Tachikawa, Tomoro Hanzawa en Daichi Komatsu.

Ston biedt je een gezonde en bewuste pauze als alternatief voor roken en drinken. Het apparaat heet een "breather", als verwijzing naar de unieke bewuste ervaring die het biedt. Hoewel de structuur vergelijkbaar is met een elektronische sigaret, kun je door de luchtstroom en andere factoren aan te passen iets ervaren dat dichter bij een diepe ademhaling komt. Dit is een instrument om een schadelijke pauze van het roken van sigaretten te veranderen in een gezonde pauze, zowel mentaal als fysiek.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Digital and Electronic Device Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eisuke Tachikawa
Afbeeldingscredits: Eisuke Tachikawa
Projectteamleden: Eisuke Tachikawa Tomoro Hanzawa Daichi Komatsu.
Projectnaam: Ston
Projectklant: Eisuke Tachikawa


Ston IMG #2
Ston IMG #3
Ston IMG #4
Ston IMG #5
Ston IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp