Hotel Smart Control Panel: Het Nieuwe Gezicht van Slimme Gastvrijheid

Ontworpen door Qiang Liu: Een Innovatieve Doorbraak in Hotelbeheer

De Hotel Smart Control Panel, ontworpen door Qiang Liu, is een hoogwaardig ontwerp dat informatie- en communicatietechnologie integreert met hotelbeheer. Het doel is om te voldoen aan de persoonlijke behoeften van gasten en de kwaliteit van hotelbeheer en service te verbeteren. Het is een centraal bedieningsproduct dat verbinding maakt met alle intelligente apparaten in de kamer en is daarmee de belangrijkste toegang voor gebruikers om de intelligente ervaring van het hotel te genieten.

Het Hotel Smart Control Panel kan direct traditionele wandschakelaars vervangen, waardoor het efficiënt verbinding kan maken met de slimme apparaten in de kamer. De sneltoets "auto mode" past de slimme apparaten, zoals lichten, gordijnen, airconditioners, luidsprekers, etc. aan volgens de incheckomgeving en tijd. Dit vereenvoudigt de bediening en zorgt voor een comfortabelere incheckervaring. Bovendien heeft het paneel een 8-inch high-definition touchscreen en twee hoogwaardige luidsprekermodules die zorgen voor een hoge geluidskwaliteit.

De technologie achter dit ontwerp is even indrukwekkend. Het frame is gemaakt van PC+ glasvezel, wat het product beter beschermt terwijl het licht van gewicht blijft. Het geluidsrooster is gemaakt van geanodiseerd aluminium, wat de kwaliteit van het product verder verhoogt. Het product, in combinatie met de nieuwe I-Share AI, kan efficiënt linken en bedienen van slimme huishoudelijke apparaten van verschillende merken via verschillende protocollen. Het kan ook spraakbesturing op afstand bereiken via een omnidirectionele lineaire array-microfoon.

De ontwikkeling van dit product was niet zonder uitdagingen. Technisch gezien was het noodzakelijk om technische barrières tussen Bluetooth, WIFI, ZigBee en andere protocollen te overwinnen om de controle over slimme huishoudelijke apparaten van verschillende merken te verbinden. Het was ook noodzakelijk om slimme apparaten te kunnen bedienen wanneer het netwerk was verbroken.

Dit project begon in Hangzhou in juni 2021, werd voltooid in Shenzhen in mei 2022 en werd in augustus 2022 op de markt gebracht. Het ontwerp heeft de prestigieuze A' Smart Living and Home Automation Design Award in brons gewonnen in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met zijn unieke eigenschappen en innovatieve technologie heeft het Hotel Smart Control Panel de manier waarop we denken over hotelbeheer en gastvrijheid veranderd. Het is een voorbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om een echt verschil te maken in onze dagelijkse ervaringen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wenkai Li
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Qiang Liu, Industrial designer, 2022 Image #2: Designer Qiang Liu, Industrial designer, 2022 Image #3: Designer Qiang Liu, Industrial designer, 2022 Image #4: Designer Qiang Liu, Industrial designer, 2022
Projectteamleden: Qiang Liu Yugeng Zhong Bingbing Qi Wenkai LiXiaoyu Jiang Junwen Liu
Projectnaam: L
Projectklant: Wenkai Li


L IMG #2
L IMG #3
L IMG #4
L IMG #5
L IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp