Himalayan: Draagbare Thermische Theebeker

Een moderne benadering van traditioneel thee drinken

Inleiding

Himalayan is een draagbare thermische theebeker die het mogelijk maakt om thee en water van elkaar te scheiden. Met zijn unieke semi-geperforeerde theeseparator kan het effectief theeblaadjes isoleren en het probleem van terugstromend thee oplossen. De concentratie van de theesoep kan eenvoudig worden gecontroleerd, waardoor mensen met één druk op de knop direct van thee kunnen genieten. De gebruikte materialen voldoen aan hoge hygiënische normen en vullen veel tekortkomingen van traditionele Chinese theesets aan.

Design Naam: Himalayan

Ontwerper: Unibott Technology Incorporation

Design Labels: Theebeker

Design Inspiratie: De traditionele theesets nemen veel ruimte in beslag en bestaan uit veel verschillende onderdelen, waardoor ze niet draagbaar en tijdrovend zijn. Veel mensen zijn gewend om thee te drinken uit een vacuümbeker, maar dit kan leiden tot een bittere smaak als de thee te lang wordt getrokken. Bovendien bevat te sterke thee tanninezuur en theofylline, wat schadelijk kan zijn voor het lichaam. Himalayan volgt het basisconcept van "modern thee drinken" en promoot het maken van goede thee op een eenvoudige manier.

Unieke Eigenschappen: Himalayan is een draagbare thermische theebeker die het mogelijk maakt om thee en water van elkaar te scheiden. Zijn unieke semi-geperforeerde theeseparator kan effectief theeblaadjes isoleren en het probleem van terugstromend thee oplossen. De concentratie van de theesoep kan eenvoudig worden gecontroleerd. Mensen kunnen met één druk op de knop direct van thee genieten. De gebruikte materialen voldoen aan hoge hygiënische normen en vullen veel tekortkomingen van traditionele Chinese theesets aan.

Realisatietechnologie: De afneembare theefilter is gemaakt van voedselveilig 304 roestvrij staal en PVD-titaniumplating technologie. Het bevat geen zware metalen en is veilig in gebruik. Daarnaast is het bestand tegen bacteriën en duurzaam. Het materiaal is bestand tegen vlekken en corrosie. Voor de theebeker is gekozen voor Tritan, een materiaal dat veel wordt gebruikt in producten voor moeders en baby's over de hele wereld.

Specificaties: De theebeker is 218 mm hoog, heeft een diameter van 70 mm en weegt 338 gram.

Interactie: Na honderden tests met waterstroom op de uitloop heeft de ontwerper de snelheid, hoeveelheid en vorm van de waterstraal geobserveerd. Hierdoor is de juiste maat uitloop geselecteerd. De hoogte van de wateruitloop en de vorm van de dwarsdoorsnede passen bij de richting van de uitloop, zodat het water soepel kan stromen.

Locatie en Tijdsbestek: Het product is ontworpen in januari 2018 in Foshan en gelanceerd in oktober 2019.

Onderzoek: Het drinken van thee is voor Chinese mensen een belangrijke ervaring. In het drukke leven kan het zetten van een pot thee en het drinken ervan op een rustige plek vermoeidheid verminderen en de stemming ontspannen. Naast de functionele aspecten is deze theebeker ook ontworpen met oog voor esthetiek. De ontwerper heeft elementen van jeugd, mode, eenvoud en lijnenspel geïntegreerd in het ontwerp van de beker. Elk onderdeel en detail straalt een soepele en zachte textuur uit.

Uitdagingen: Het gat onderaan de beker is de belangrijkste wateruitloop. Om ervoor te zorgen dat het water soepel stroomt en er geen thee achterblijft, heeft de ontwerper de dichtheid van het gat verhoogd. Tegelijkertijd voorkomt het dat theeblaadjes eruit vallen. Het gat aan de zijkant is bedoeld om water toe te voegen zodat de theeblaadjes volledig kunnen trekken. De diameter van dit gat is zorgvuldig afgestemd om het zetten van thee te optimaliseren.

Artikel door [Uw Naam]

Afbeeldingscredits: Afbeelding #1: Unibott Technology Incorporation, Product Uiterlijk, 2019. Afbeelding #2: Unibott Technology Incorporation, Zijaanzicht, 2019. Afbeelding #3: Unibott Technology Incorporation, Dop en Infuser, 2019. Afbeelding #4: Unibott Technology Incorporation, Onderdelen en Details, 2019. Afbeelding #5: Unibott Technology Incorporation, Producttoepassing, 2019.

Intellectueel Eigendom: Octrooi voor Uitvinding. 2019106788567. Unibott Technology Incorporation. 2019. Octrooi voor Dopontwerp. 2019305068644. Unibott Technology Incorporation. 2019. Octrooi voor Infuserontwerp. 2019305067232. Unibott Technology Incorporation. 2019. Octrooi voor Modelgebruik. 2019211822949. Unibott Technology Incorporation. 2019.

Prijzen en Erkenning: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design Award in 2020. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie. Deze ontwerpen tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Unibott Technology Incorporation
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Unibott Technology Incorporation, Product Appearance, 2019. Image #2: Creator Unibott Technology Incorporation, Side View, 2019. Image #3: Creator Unibott Technology Incorporation, Cap and Infuser, 2019. Image #4: Creator Unibott Technology Incorporation, Parts and Details, 2019. Image #5: Creator Unibott Technology Incorporation, Product Application, 2019.
Projectteamleden: Feng Zinian Liang Yanxiao Lun Zhaoping
Projectnaam: Himalayan
Projectklant: Unibott Technology Incorporation


Himalayan IMG #2
Himalayan IMG #3
Himalayan IMG #4
Himalayan IMG #5
Himalayan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp