Rebrandt® Geeft Emplus een Nieuwe Identiteit

De essentie van spoedeisende geneeskunde in een dynamisch design

In een wereld waar de gezondheidszorg snel evolueert, heeft Emplus een nieuwe visuele identiteit gekregen die de dynamiek en het belang van permanente educatie in de spoedeisende geneeskunde weerspiegelt.

Ruud Winder van Rebrandt® heeft zich laten inspireren door de visuele taal die typisch is voor de medische wereld. Door essentiële vormen te abstraheren en te vereenvoudigen, creëerde hij een nieuw icoon dat de kern van Emplus' dienstverlening symboliseert. Het ontwerp combineert het traditionele rode kruis met een subtiele aquakleurige stip, die staat voor het 'ontbrekende stukje' waarvoor Emplus de training biedt.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de weergave van de constante veranderingen in de gezondheidszorg en de eisen van patiënten. Emplus, een aanbieder van trainingscursussen voor professionals in de spoedeisende geneeskunde, benadrukt met dit ontwerp de dynamiek van het vak en het belang van het aanvullen van kennis en vaardigheden. De variërende vormen symboliseren de verschuivingen in focus en de aanpassing aan nieuwe situaties.

De realisatie van het ontwerp is tot stand gekomen door een combinatie van digitale technieken en traditioneel drukwerk, waarbij Europese DIN-formaten zijn gehanteerd. Het creatieve team heeft talloze tests uitgevoerd om de juiste lay-out en de optimale grootte van de stippen te bepalen. Hierbij was de grootste uitdaging om het ontwerp zo eenvoudig mogelijk te houden, maar toch een rijke betekenis mee te geven.

De interactie met het ontwerp vindt plaats door de afwisseling van de verschillende vormen, die de gebruiker meenemen in de veranderende wereld van de spoedeisende geneeskunde. Het project, gestart in 2023, is een doorlopend proces waarbij Emplus zich blijft ontwikkelen en groeien.

Naast Ruud Winder bestond het team uit Peter Puntman voor motion graphics, Linda Kaandorp voor DTP, Veronica Stroomer voor Microsoft-documenten en Simone Winder als assistent-ontwerper. Samen hebben zij een identiteit gecreëerd die zowel de traditie van de spoedeisende geneeskunde eert als de toekomstige ontwikkelingen omarmt.

De nieuwe identiteit van Emplus is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het ontwerp is bekroond met een Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. De award erkent de integratie van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en is een bewijs van sterke technische en creatieve vaardigheden die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruud Winder
Afbeeldingscredits: All rights: Rebrandt / Ruud Winder 2024
Projectteamleden: ruud winder - branding Architect and Designer peter puntman - Motion Graphics linda kaandorp — dtp veronica stroomer — Microsoft documents simone winder — assistent designer
Projectnaam: Rebranding Emplus
Projectklant: Rebrandt®


Rebranding Emplus  IMG #2
Rebranding Emplus  IMG #3
Rebranding Emplus  IMG #4
Rebranding Emplus  IMG #5
Rebranding Emplus  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp