Marimask: Een Biologisch Afbreekbaar Masker dat Marine Leven Beschermt

Een Innovatieve Oplossing voor de Milieuproblemen van Wegwerp Gezichtsmaskers

Elke maand worden er naar schatting 200 miljard wegwerp gezichtsmaskers weggegooid en belanden in rivieren en oceanen. Deze synthetische PBM-items kunnen het zeeleven schaden door verstrikking in de bandjes en het milieu vervuilen vanwege hun niet-biologisch afbreekbare materiaal. Het doorknippen van de bandjes is een juiste manier om de maskers weg te gooien, maar minder dan 20% van de mensen is hiervan op de hoogte.

Marimask is een gezichtsmasker met gemakkelijk doorknipbare bandjes. Het begeleidt mensen om op de knop te klikken, waarmee de maskerbandjes eenvoudig kunnen worden afgeknipt, met als doel het risico op verstikking van zeeleven door maskers te verminderen. Het masker en de verpakking zijn gemaakt van zeewier-gebaseerde materialen, die kunnen worden afgebroken en gecomposteerd na gebruik.

Marimask en de verpakking zijn gemaakt van zeewier-gebaseerde materialen, die kunnen worden afgebroken in de bodem of zeewater. De toegevoegde zeewiervezels hebben een antibacterieel effect, omdat ze een zwak zuur milieu creëren dat rijk is aan natrium- en calciumionen, waarin bacteriën niet kunnen overleven. Daarnaast voldoet de filterefficiëntie van het masker aan de standaard van KN95.

Mensen kunnen de betekenis van het doorknippen van maskerbandjes leren vanuit de verpakking van Marimask. Wanneer ze geen maskers meer hebben, kunnen ze op de knop klikken en worden de bandjes afgeknipt. Vervolgens kunnen ze het masker in een prullenbak gooien. Het masker zal biologisch afgebroken worden in de bodem of zeewater, wat milieuvriendelijk en duurzaam is.

Het project begon in december 2022 en werd in februari 2023 afgerond in Guangzhou. Het ontwerpteam bestond uit Yawen Chen, Xiaofeng Wu, Lixuan Zhao en Angchi Huang. Het onderzoek voor dit ontwerp omvatte zowel primair als secundair onderzoek, focusgroepen en het maken van gebruikersreis-maps. Het doel was om mensen bewust te maken van het belang van het doorknippen van maskerbandjes en dit gedrag natuurlijker en efficiënter te maken.

Marimask heeft erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Disposable and Single-Use Product Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Marimask wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Marimask is een revolutionair gezichtsmasker dat niet alleen beschermt tegen de verspreiding van ziektekiemen, maar ook het milieu beschermt. Met zijn gemakkelijk doorknipbare bandjes en biologisch afbreekbare materialen is Marimask een stap in de richting van een duurzamere toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yawen Chen
Afbeeldingscredits: Yawen Chen
Projectteamleden: Yawen Chen Xiaofeng Wu Lixuan Zhao Angchi Huang
Projectnaam: Marimask
Projectklant: Yawen Chen


Marimask IMG #2
Marimask IMG #3
Marimask IMG #4
Marimask IMG #5
Marimask IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp