De Goede Beker: Revolutionaire Duurzame Verpakking

Cyril Drouet's Innovatieve Antwoord op de Wereldwijde Plastic Crisis

Met meer dan 500 miljard plastic en papieren wegwerpbekers die wereldwijd jaarlijks worden geproduceerd, komt de noodzaak van duurzame alternatieven steeds meer op de voorgrond. Cyril Drouet, een vader en ontwerper, heeft een innovatieve oplossing bedacht: De Goede Beker.

De Goede Beker is een baanbrekende innovatie in de verpakkingsindustrie. Het volledig gepatenteerde ontwerp verandert de manier waarop de wegwerpbeker wordt geproduceerd, gebruikt en gerecycled. Met een innovatieve uitbreiding van de bekerstructuur heeft De Goede Beker een geïntegreerd deksel dat vouwt en op zijn plaats vergrendelt, waardoor de behoefte aan een plastic deksel effectief wordt geëlimineerd.

De Goede Beker begint met het materiaal. Het papier is niet bekleed met plastic aan de binnenkant, maar heeft een biologische coating die thuis composteerbaar is en gecertificeerd recyclebaar in de papierstroom. Dit is niet het geval voor de meeste papieren bekers op de markt met PE-coating. Het productieproces is hetzelfde als dat van traditionele papieren bekers, met dezelfde machines en bediening. De Goede Beker heeft alleen een papieren uitbreiding van traditionele papieren bekers, zonder extra energie in vergelijking met extra deksels van plastic of ander materiaal.

De Goede Beker bespaart ook 40% kartonruimte in de hele toeleveringsketen, omdat het de behoefte aan dekselkartons wegneemt. Dit betekent 40% minder koolstofvoetafdruk in termen van transport en ook 40% extra besparing. Het project begon in juli 2019 in Hongkong en na twee jaar samenwerking besloot de papieren bekerfabrikant deel uit te maken van dit project. In maart 2022 werd het bedrijf Choose Planet A opgericht met de maker van De Goede Beker als grootaandeelhouder. Vandaag de dag bereikt De Goede Beker verpakkingsdistributeurs wereldwijd.

De belangrijkste uitdaging was het creëren van een beker die gemakkelijk kon worden geproduceerd door elke papieren beker machine wereldwijd en kostenbesparingen kon opleveren. De meeste duurzame oplossingen en plastic alternatieven zijn over het algemeen twee tot drie keer duurder in de verpakkingsindustrie. De Goede Beker is niet alleen zeer duurzaam, maar biedt ook kostenbesparingen.

De Goede Beker is een baanbrekende duurzame papieren beker met een geïntegreerd papieren deksel dat moeiteloos op zijn plaats vouwt, waardoor de behoefte aan plastic wordt geëlimineerd. Een van de voordelen is dat het wordt geproduceerd met dezelfde machines als die gebruikt worden voor traditionele papieren bekers. De overstap naar De Goede Beker betekent een vermindering van 40% op opslagruimte, transportvolume en koolstofvoetafdruk. De impact van De Goede Beker leidt tot besparingen bij de productie, helpt de milieucrisis te verlichten door plastic te verwijderen, één deksel per keer.

De Goede Beker werd bekroond met Zilver in de A' Wegwerp- en Eenmalig Gebruik Product Design Award in 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cyril Drouet
Afbeeldingscredits: Cyril Drouet
Projectteamleden: Creative Director: Cyril Drouet Operation Director: Paul Wong Photographer: Freya Ting Copywriter: Anne Drouet
Projectnaam: The Good Cup
Projectklant: Cyril Drouet


The Good Cup IMG #2
The Good Cup IMG #3
The Good Cup IMG #4
The Good Cup IMG #5
The Good Cup IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp