Luf: Duurzame Loofah Zaailingenbakjes voor een Groenere Toekomst

Biologisch afbreekbare zaailingenbakjes gemaakt van loofah

In China's krachtige uitvoering van de strategie voor plattelandsvernieuwing is de schaal van de landbouwproductie uitgebreid, wat heeft geleid tot een toename van gewasresten. Met de voordelen van een hoge opbrengst en afbreekbaarheid van loofah, wordt het veel gebruikt in het veld van zaailingenteelt samen met het "C2C"-concept. Grote kwekerijen zijn gemechaniseerde faciliteiten en zijn niet geschikt voor plattelandsgebieden. Natuurlijke materialen die worden gebruikt bij plantenteelt keren uiteindelijk terug naar de natuur.

Het Luf-project, ontworpen door het Industrial Design College of LAFA, biedt een duurzame oplossing voor zaailingenbakjes. Door plastic zaailingenbakjes te vervangen door biologisch afbreekbare loofah-bakjes, wordt het traditionele lineaire model van "van wieg tot graf" doorbroken en vervangen door een circulair model van "van wieg tot wieg".

De loofah-zaailingenbakjes zijn gemaakt door loofah te breken en samen te persen met kleefrijstlijm om nieuwe materialen te synthetiseren. Deze bakjes kunnen eenvoudig op elkaar gestapeld worden, waardoor een enkele persoon meer dan vijf bakjes tegelijk kan dragen. Nadat de zaailingen in de grond zijn geplant, worden de bakjes afgebroken en omgezet in voedingsstoffen.

De chassis van de zaailingenbakjes kan hergebruikt worden of gedroogd worden voor gewassen, en de loofah-zaden kunnen ook worden gerecycled voor verdere zaailingenteelt. Dit gesloten cyclusmetabolisme van "productie-terugwinning-herfabricage" van grondstoffen draagt bij aan een duurzamere landbouwpraktijk.

Het Luf-project heeft ook rekening gehouden met de technische specificaties van de zaailingenbakjes. Ze hebben een afmeting van 800 mm breed, 490 mm diep en 70 mm hoog, met een gatenplaat van 540 mm * 280 mm. De vorm van de gaten is rond of vierkant, met een diameter tussen 0,6 en 1,2 mm.

Het Luf-project is een innovatieve benadering van zaailingenbakjes, waarbij gebruik wordt gemaakt van een natuurlijk materiaal dat anders als landbouwafval zou worden beschouwd. Door de principes van circulair ontwerp toe te passen, draagt het bij aan de duurzame ontwikkeling van de landbouwsector en de plattelandsvernieuwingstrategie.

Het Luf-project, ontworpen door Du Heli, Jia Zhuohang en Xue Bomu, is een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een groenere toekomst. Het project is gestart in mei 2022 en afgerond in januari 2023 aan de Lu Xun Academy of Fine Arts.

Deze innovatieve benadering van zaailingenbakjes heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het Luf-project wordt geprezen vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met het Luf-project wordt een belangrijke stap gezet naar duurzamere landbouwpraktijken en een groenere toekomst. Door gebruik te maken van loofah als biologisch afbreekbaar materiaal voor zaailingenbakjes, wordt de impact op het milieu verminderd en wordt bijgedragen aan een meer circulaire economie. Het Luf-project is een inspiratie voor ontwerpers en landbouwers wereldwijd om na te denken over duurzame oplossingen voor de landbouwsector.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Designer Du Heli, Jia Zhuohang en Xue Bomu, Luf, 2023 Afbeelding #2: Designer Du Heli, Jia Zhuohang en Xue Bomu, Luf, 2023 Afbeelding #3: Designer Du Heli, Jia Zhuohang en Xue Bomu, Luf, 2023 Afbeelding #4: Designer Du Heli, Jia Zhuohang en Xue Bomu, Luf, 2023 Afbeelding #5: Designer Du Heli, Jia Zhuohang en Xue Bomu, Luf, 2023


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wenkai Xue
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Du Heli, Jia Zhuohang and Xue Bomu, Luf, 2023 Image #2: Designer Du Heli, Jia Zhuohang and Xue Bomu, Luf, 2023 Image #3: Designer Du Heli, Jia Zhuohang and Xue Bomu, Luf, 2023 Image #4: Designer Du Heli, Jia Zhuohang and Xue Bomu, Luf, 2023 Image #5: Designer Du Heli, Jia Zhuohang and Xue Bomu, Luf, 2023
Projectteamleden: Designer: Du Heli Designer: Jia Zhuohang Designer: Xue Bomu
Projectnaam: Luf
Projectklant: Wenkai Xue


Luf IMG #2
Luf IMG #3
Luf IMG #4
Luf IMG #5
Luf IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp