Fujita Urban: Een Elegant en Duurzaam Vervoermiddel

Elektrische fiets combineert stijl, duurzaamheid en efficiëntie

Ontworpen door Linda Pang, is de Fujita Urban een unieke elektrische fiets die de elegantie van het stadsleven combineert met de duurzaamheid van groene mobiliteit. Deze fiets is niet alleen een stijlvol vervoermiddel, maar ook een symbool van een milieuvriendelijke levensstijl.

De Fujita Urban is geïnspireerd op de missie van Fujita om groene mobiliteit te bevorderen, met name door middel van elektrische fietsen. Deze missie is een voortdurende inzet van het bedrijf voor een groenere bedrijfsvoering, terwijl het streeft naar het hoogste niveau van design en kwaliteit. De combinatie van deze doelen wordt perfect uitgedrukt in de Fujita Urban: elegantie, duurzaamheid, minimalisme, lichtgewicht, eenvoud en efficiëntie.

Wat de Fujita Urban onderscheidt van andere elektrische fietsen, is de combinatie van design en stijl met de kennis van Fujita in de wereld van elektrische mobiliteit. Deze fiets stelt de gebruiker in staat om snel door de stad te bewegen, terwijl de essentie en efficiëntie behouden blijven. De slanke buis verbergt een lithiumbatterij, waardoor de fietser met elegantie en dynamiek door het stadsverkeer kan snellen.

De Fujita Urban is ontworpen met de focus op het bereiken van hoge niveaus van design en esthetiek door middel van een lineair frame, terwijl de pedaalondersteuning en het milieuvriendelijke doel behouden blijven. Dankzij de volledig geïntegreerde batterij doen de dikke buizen denken aan een traditionele fiets, wat een esthetisch pluspunt is voor het voertuig.

De afmetingen van de elektrische fiets zijn 178 cm (L) x 65cm (B) x 115cm (H). Het maximale toelaatbare laadgewicht van de eindgebruiker is 100 kg. Het aluminium 6061 frame en de slanke buizen maken de fiets ultralicht en aerodynamisch in het verkeer, waardoor de gebruiker het voertuig vrij kan bewegen. De volledig geïntegreerde batterij verbetert de esthetiek van de fiets en verhoogt de bescherming van de batterij tegen diefstal.

De Fujita Urban is een elektrische fiets die wordt gekenmerkt door een elegante stijl, een lineair frame en slanke buizen, ontworpen voor het dagelijkse stadsverkeer. Dankzij de volledig geïntegreerde batterij voelt de fietser alsof hij op een traditionele fiets rijdt, terwijl hij profiteert van de pedaalondersteuning en zich veiliger voelt tegen diefstal omdat de batterij volledig verborgen is in de centrale buis.

De Fujita Urban heeft de prestigieuze A' Bicycle Design Award in zilver gewonnen in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De Fujita Urban is een perfect voorbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om een product te creëren dat niet alleen mooi is, maar ook een positieve impact heeft op de wereld. Het is een fiets die de toekomst van stedelijke mobiliteit belichaamt - een toekomst die groen, efficiënt en stijlvol is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Linda Pang
Afbeeldingscredits: Image #1: Asia Kingston, Fujita Urban frontal, 2023. Image #2: Asia Kingston, Fujita Urban frame, 2023. Image #3: Asia Kingston, Fujita Urban logo, 2023. Image #4: Asia Kingston, Fujita Urban belt drive, 2023. Image #5: Asia Kingston, Fujita Urban setting, 2023.
Projectteamleden: Monica Avena, Alessandra Barbieri, Lisa Barbieri and Marcella Vezzani
Projectnaam: Fujita Urban
Projectklant: Linda Pang


Fujita Urban  IMG #2
Fujita Urban  IMG #3
Fujita Urban  IMG #4
Fujita Urban  IMG #5
Fujita Urban  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp