Revolutionaire E-Bike Xyber Verlegt Grenzen

Yongjie Li's Xyber: Een Nieuwe Definitie van Elektrische Fietsen

De Xyber, ontworpen door Yongjie Li, is een baanbrekende elektrische fiets die de conventies van het E-Bike segment opnieuw definieert met zijn superieure kracht en bereik.

De elektrische fiets, of E-Bike, is niet langer slechts een stedelijk vervoermiddel. Met de introductie van de Xyber door ontwerper Yongjie Li, wordt een nieuwe categorie in de wereld van E-Bikes gecreëerd. Dit voertuig, dat zich onderscheidt door zijn indrukwekkende motorvermogen en dual-battery systeem, biedt een ongekend bereik van tot wel 150 kilometer op puur elektrische energie. De Xyber is niet alleen een vervoermiddel, maar een symbool van avontuur en duurzaamheid, ontworpen voor de moderne ontdekkingsreiziger.

De Xyber is uitgerust met een krachtige motor die een koppel van 175N.m levert, waardoor de fiets in slechts 2,2 seconden van 0 naar 32 km/u kan accelereren. Deze prestaties worden verder versterkt door de mogelijkheid om twee batterijen te installeren, waardoor gebruikers langer kunnen genieten van hun ritten zonder zich zorgen te maken over het opladen. De dubbele schokdempende ophanging en het motorfietsniveau dubbele wiegframe zorgen voor een ongeëvenaarde rijstabiliteit.

Veiligheid staat voorop bij de Xyber. De fiets is uitgerust met voor- en achter hydraulische schijfremmen, in combinatie met een elektronisch gestuurd SMART-ABS remsysteem en tractiecontrole, waardoor het een van de veiligste elektrische fietsen op de markt is. De 20 x 5.0 ultrabrede banden bieden uitstekende grip en de mogelijkheid om door te rijden na een lekke band, wat de veiligheid verder verhoogt.

De intelligentie van de Xyber is niet beperkt tot zijn prestaties. Het voertuig is voorzien van een geavanceerd sleutelloos ontgrendelingssysteem en een IoT-voertuignetwerkmodule om de locatie en status van de fiets te volgen. De slimme meter biedt navigatie, telefoonmeldingen, muziekbediening en het opnemen van rijgegevens. OTA-updates zorgen ervoor dat de fiets altijd up-to-date is, terwijl de integratie met Apple's Find My-functie helpt bij het terugvinden van de fiets na diefstal.

Het ontwerp van de Xyber is geïnspireerd op de unieke ontwerptaal van Segway, waarbij de toekomst en de cyberstijl van technologie samenkomen. De zwarte en zilveren kleurstelling benadrukt de dynamische en futuristische uitstraling van de fiets. Het ontwerpteam, bestaande uit Ji Lin, Yongjie Li, Junfu Lin, Lu ren en Huiqian Zhu, heeft traditionele E-Bike vormen opnieuw vormgegeven en geïntegreerd met motorfietselementen om een onderscheidende nieuwe stijl te creëren.

De ontwikkeling van de Xyber begon in april 2023 in Shenzhen, China. Na zes maanden van ontwikkeling werd het prototype gevalideerd en begon de massaproductie in oktober 2023. De volledige productie staat gepland voor juli 2024. Dit project is niet alleen een technologische prestatie, maar ook een winnaar van de prestigieuze Zilveren A' Design Award in 2024, wat de creativiteit en professionele uitmuntendheid van het ontwerp erkent.

De Xyber is een toonbeeld van innovatie in de E-Bike categorie en belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we denken over elektrische fietsen en persoonlijke mobiliteit. Met zijn geavanceerde functies en toonaangevende prestaties is de Xyber klaar om de wereld te veroveren en een nieuwe standaard te zetten voor elektrische fietsen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yongjie Li
Afbeeldingscredits: All uploaded images and videos belong to designer Yongjie Li
Projectteamleden: Ji Lin Yongjie Li Junfu Lin Lu ren Huiqian Zhu
Projectnaam: Xyber
Projectklant: Segway


Xyber IMG #2
Xyber IMG #3
Xyber IMG #4
Xyber IMG #5
Xyber IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp