Sense of Peace: Een Elegante en Rustgevende Woning in Taiwan

Een Ontwerp van Derson Chiu

Inleiding

De Sense of Peace is een prachtige residentiële woning in Zhubei Riparian, Hsinchu County, Taiwan. Het ontwerp, gecreëerd door Derson Chiu, straalt elegantie en rust uit. Met zijn strakke lijnen, subtiele kleurenpalet en unieke ruimtelijke indeling, biedt deze woning een gevoel van sereniteit en vrede.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit het prachtige uitzicht buiten de ramen van de woning. De uitgestrekte hemel en de eindeloze rivier, samen met het warme zonlicht en het kabbelende water, vormden de basis voor het creëren van een levendige en harmonieuze sfeer. Binnenin de woning wilden de eigenaren een vierkante vorm met rechte lijnen en elegante ornamenten. De hoofdkleur van het huis is bescheiden maar toch warm, waardoor een gevoel van vrede ontstaat zodra je binnenstapt.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de manier waarop de ruimte is opgebouwd met rechte lijnen en zachte, nette kleuren. De TV-halfwand is geschilderd met speciale verf, waardoor de open studieruimte wordt omgetoverd tot een transparante, lichte ruimte. De woonkamer en de open studie zijn verbonden door een gang, waarbij de TV-wand als scheidingswand fungeert. Aan het einde van de gang is een glazen raam geplaatst om de slaapkamer van de andere te scheiden, waardoor het uitzicht en het licht worden uitgebreid. Om een eenvoudige en ordelijke ruimte te creëren, zijn alle deurknoppen vervangen door schuifdeuren of schuine deuren, waardoor de ruimte visueel ruimer aanvoelt.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van verschillende technieken en materialen. Bij de entree van de woning is gekozen voor grijze, zwarte en donkerbruine kleuren, wat zorgt voor een elegante uitstraling. De muur aan het einde van het zicht is op een speciale manier geschilderd, waardoor het geïntegreerd is met natuurlijke beelden zoals wolken en landschappen. In tegenstelling tot de scherpe randen en hoeken van het marmer, heeft de verfstructuur meer weg van een zachte, onbetwistbare jade. Ook de muur achter de bank is grijs gelakt, als reactie op het kernconcept van de architectuur: rust.

Om een eenvoudige en elegante ruimte te creëren, heeft de ontwerper onnodige gadgets achterwege gelaten en de deurknoppen vervangen door schuifdeuren. Dit geeft de ruimte een gevoel van geometrische vorm. Daarnaast heeft de ontwerper het zeldzame uitzicht uitgebreid naar elke ruimte, zoals de woonkamer en de studie, die worden gescheiden door de TV-halfwand en verbonden zijn door de gang met uitzicht op de rivier.

De Sense of Peace is niet alleen een prachtig ontwerp, maar ook een functionele en interactieve ruimte. De verbinding tussen elke ruimte is zorgvuldig gepland. Vanaf het keukeneiland heb je niet alleen zicht op het restaurant aan de rechterkant en de open studie recht voor je, maar ook op de woonkamer waar de kinderen kunnen spelen. De kleuren en decoraties zijn eenvoudig en elegant gehouden. De keuken is voorzien van keukengerei, boekenplanken en schuifdeuren in rechte lijnen en ruiten, wat zorgt voor een nette stijl. De hele tussenruimte is opgebouwd in bruine, grijze en zwarte kleuren, met als doel een plek van rustige overpeinzing te creëren.

Het Sense of Peace ontwerp is gerealiseerd in maart 2020 en is een ware blikvanger in Zhubei Riparian, Hsinchu County, Taiwan. Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail heeft dit ontwerp de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

De Sense of Peace is een perfect voorbeeld van een elegant en rustgevend ontwerp. Met zijn strakke lijnen, subtiele kleurenpalet en unieke ruimtelijke indeling biedt deze woning een gevoel van sereniteit en vrede. Het ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel en interactief. Het is een ware oase van rust in het drukke stadsleven.

Afbeeldingen met dank aan Simple Design Studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Derson Chiu
Afbeeldingscredits: Simple Design Studio
Projectteamleden: Derson Chiu
Projectnaam: Sense of Peace
Projectklant: Derson Chiu


Sense of Peace IMG #2
Sense of Peace IMG #3
Sense of Peace IMG #4
Sense of Peace IMG #5
Sense of Peace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp