Elves: Duurzame Campingaccessoires voor een Verhoogde Kampeerervaring

Qing Yan

Glamping is een activiteit die voor velen financieel niet haalbaar is. "Elves" verhoogt de kampeerervaring door middel van eenvoudige geneugten die ontstaan door gevarieerde buitenactiviteiten. De drukke levensstijl van vandaag kan het samen eten tot een uitdaging maken, maar de voordelen van samen zijn als gezin zijn de moeite waard. "Elves" moedigt ons aan om rond het kampvuur en aan de eettafel te verzamelen, en voldoet aan de fundamentele behoefte aan gemeenschappelijke verbondenheid die we allemaal delen. Het is wat ons "menselijk" maakt.

"Elves" is een kampeeraccessoireset die duurzame ontwerpoplossingen biedt voor gebruikers die bewust zijn van hun ecologische voetafdruk en de impact op het milieu. Het hart van de set is een herontworpen open haard die werkt op zonne-energie en is ontworpen om een nieuwe ervaring te bieden, compleet met een plek om marshmallows te roosteren. Duurzaamheid vereist immers producten die een positieve kampeerervaring in de natuur mogelijk maken, zonder dat dit leidt tot meer CO2-uitstoot."

De "Elves" set bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder:

- De S'more Pit: Afmetingen in open stand: 22,5 x 22,5 x 30 inch; Afmetingen in gesloten stand: 5 x 5 x 37 inch

- Schotel: 15,5 x 15,5 x 2,5 inch; Kom: 5,5 x 5,5 x 4 inch

- Druppelkoffiezetapparaat: 5,5 x 5,5 x 12,5 inch

- Multifunctionele lamp: 3,75 x 3,75 x 7,5 inch

De "Elves" set is gemaakt van eikenhout, staal en PLA (biologisch afbreekbaar plastic). De verpakking is gemaakt van dun karton.

Met ingebouwde verlichting in de S'more Pit, het koffiezetapparaat, het tafelgerei en de hanglamp creëert "Elves" een sterke sfeer in de natuur. Het vervangt het tafelkleed door decoratieve lichtpatronen.

Het "Elves" project werd uitgevoerd in de herfst van 2020 in China. Voorafgaand aan het ontwerpproces heeft ontwerper Qing Yan onderzoek gedaan naar kamperen en glamping. Hij heeft interviews gehouden met 5 kampeerders en glampers, evenals een expert die een glampground bezit. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat verlichting essentieel is voor een kampeerterrein en dat mensen graag fotogenieke ervaringen delen op sociale media.

Het ontwerpen van "Elves" was een uitdaging omdat de eenvoud van kampeerspullen in balans moest worden gebracht met de romantiek van sfeerverlichting.

"Elves" heeft de prestigieuze Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Camping Gear and Outdoor Equipment Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het ontwerp van "Elves" illustreert uitstekende expertise en innovatie op technisch gebied en artistiek vakmanschap. Het ontwerp wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qing Yan
Afbeeldingscredits: Qing Yan
Projectteamleden: Instructor:Fridolin Beisert
Projectnaam: Elves
Projectklant: Qing Yan


Elves IMG #2
Elves IMG #3
Elves IMG #4
Elves IMG #5
Elves IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp