Yuuye: Innovatie in Buiten Koken

Outdoor Stove van Zhang en Han biedt stabiliteit en stijl

Ontdek hoe de Yuuye outdoor stove het buiten koken transformeert met zijn unieke ontwerp en functionaliteit.

De kunst van het buiten koken krijgt een nieuwe dimensie met de Yuuye outdoor stove, ontworpen door Mohan Zhang, Zhengxing Han en Zihong Zhang. Dit innovatieve product onderscheidt zich door een geïntegreerd nivelleerapparaat dat de uitdagingen van ongelijke grond aangaat, wat zorgt voor een stabiele kookervaring tijdens het kamperen.

De Yuuye is niet zomaar een kooktoestel; het is een symbool van veiligheid en gebruiksgemak. De vormgeving, geïnspireerd door gasflessen en beschermende outdoor uitrusting, spreekt direct tot de verbeelding en benadrukt de functionaliteit van het product. Het ontwerp is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor het een breder publiek aanspreekt.

De productie van de Yuuye maakt gebruik van stempelvorming en lassen, technieken die bijdragen aan de duurzaamheid en kwaliteit van het eindproduct. Met afmetingen van 150mm bij 150mm bij 260mm is de Yuuye compact en gemakkelijk mee te nemen, wat essentieel is voor kampeeruitrusting.

De ontwerpers, waaronder Jie Weng, hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van kampeerders en de tekortkomingen van bestaande kooktoestellen. Dit leidde tot de ontwikkeling van een outdoor stove die niet alleen de problemen van opslag en stabiliteit aanpakt, maar ook een onbewust symbolische connectie maakt met de actie van koken en verlichten.

De Yuuye is een toonbeeld van hoe design, technologie en innovatie kunnen samenkomen om alledaagse activiteiten te verbeteren. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp in 2024 de Bronzen A' Design Award in de categorie Camping Gear and Outdoor Equipment heeft gewonnen. Deze erkenning bevestigt de creatieve vindingrijkheid en de bijdrage aan een betere levenskwaliteit die de Yuuye belichaamt.

Met de Yuuye hebben Mohan Zhang, Zhengxing Han en Zihong Zhang een product gecreëerd dat niet alleen de campingervaring verbetert, maar ook de manier waarop we denken over productontwerp in de buitenlucht. Het is een stap voorwaarts in de wereld van outdoor innovatie en een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jie Weng
Afbeeldingscredits: Designer Jie Weng, YUUYE, 2023 Designer Mohan Zhang, YUUYE, 2023 Designer Zhengxing Han, YUUYE, 2023 Designer Zihong Zhang, YUUYE, 2023
Projectteamleden: Jie Weng Mohan Zhang Zhengxing Han Zihong Zhang
Projectnaam: Yuuye
Projectklant: Zhejiang Sci-Tech University


Yuuye IMG #2
Yuuye IMG #3
Yuuye IMG #4
Yuuye IMG #5
Yuuye IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp