Innovatieve Outdoor Verlichting Wint Prestigieuze Designprijs

King Back I: Multifunctionele Verlichting voor Buiten

De King Back I, een baanbrekend ontwerp van Zuilin Zeng, Yunbin Wang en Zhilong Zeng, heeft de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept voor zijn veelzijdige en duurzame outdoor verlichting.

De King Back I is niet zomaar een buitenlamp; het is een toonbeeld van innovatie en functionaliteit. Dit ontwerp, dat voortkomt uit een mensgerichte ontwerpfilosofie, biedt een scala aan functies en is toepasbaar in diverse scenario's. Het is bij uitstek geschikt voor buitenwerkzaamheden, ondergrondse verlichting en noodreddingsoperaties. Het ontwerp benadrukt "groene en gezonde verlichting" door gebruik te maken van groen aluminium en een hoogrendement LED-lichtbron, wat resulteert in een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing.

Wat de King Back I onderscheidt van andere ontwerpen, is de innovatieve toepassing van de kwartslagmoer-bevestigingsmethode en de 360 graden intelligente magnetische oplaadinterface. Het product kan hierdoor niet alleen op een statief worden bevestigd of magnetisch worden geplaatst, maar ondersteunt ook het gebruik als hoofdverlichting. Het is daarnaast geschikt voor waarschuwingssignalen in de buitenlucht en als invullicht voor fotografie. De geïntegreerde optische vormgeving zorgt voor een lichtdoorlatendheid van meer dan 96%, en met vier verschillende modi en een hoogwaardig afgesloten structuur is de lamp bestand tegen diverse buitenomgevingen.

De realisatie van de King Back I maakt gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder de eerdergenoemde kwartslagmoer-bevestigingsmethode en de magnetische oplaadinterface. De lamp is verstelbaar over een hoek van 90 graden en heeft een robuuste, afgesloten structuur die geschikt is voor extreme omstandigheden, zoals hoge hoogtes en diepwatergebieden tot minstens 50 meter diepte.

De technische specificaties van de King Back I zijn indrukwekkend: een compact formaat van 45mm x 63.5mm x 48mm, een gewicht van slechts 85 gram, en een beschermingsgraad van IP68 of hoger. De batterijduur is uitstekend, met meer dan 10 uur licht op de zwakke stand en meer dan 25 uur op de sterke of schijnwerperstand.

De King Back I is een toonbeeld van veelzijdigheid en draagbaarheid, ontworpen voor gebruik in meerdere scenario's. Het biedt een 360 graden magnetische oplaadfunctie, is geschikt voor gebruik met hoofdbanden en kan zowel op een statief worden bevestigd als magnetisch worden opgehangen. De snelle, afneembare, elastische en ademende anti-slip hoofdband zorgt voor comfortabel dragen.

Het ontwerpteam, bestaande uit Zuilin Zeng, Yunbing Wang, Zhilong Zeng en Xinge Zeng, heeft het project in oktober 2023 afgerond in Kunming, Yunnan Province. Hun onderzoek richtte zich op het maximaliseren van het gebruikseffect binnen één lamp, wat heeft geleid tot een ontwerp dat niet alleen breed inzetbaar is, maar ook eenvoudig en gemakkelijk te bedienen.

De King Back I is een uitstekend voorbeeld van hoe design, technologie en innovatie samenkomen om een product te creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. Het ontwerp heeft terecht de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Camping Gear and Outdoor Equipment Design in 2024.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zuilin Zeng
Afbeeldingscredits: YUNNAN WALLBASE OPTOELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD
Projectteamleden: Zuilin Zeng, Yunbing Wang, Zhilong Zeng, Xinge Zeng
Projectnaam: King Back I
Projectklant: YUNNAN WALLBASE OPTOELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD


King Back I IMG #2
King Back I IMG #3
King Back I IMG #4
King Back I IMG #5
King Back I IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp