Mercku M6: Een Wi-Fi Router die Prestaties en Esthetiek Combineert

Een Wi-Fi-router die de grenzen van prestaties en ontwerp verlegt

Met de groeiende hoeveelheid verbonden apparaten in huis, kan het Wi-Fi-netwerk overbelast raken en minder efficiënt werken. Mercku wil de verandering leiden naar betere connectiviteit in huis door de nieuwste Wi-Fi 6-technologie te combineren met innovatieve ontwerpen, zonder concessies te doen aan esthetiek. Geïnspireerd door de automobielindustrie, heeft het M6 AX Mesh System van Mercku het ontwerp van snelle, high-performance sportauto's.

Mercku's M6 AX Mesh System vertegenwoordigt de sprong van huidige routeroplossingen naar Wi-Fi 6. De M6 combineert next-generation technologie met de gepatenteerde WHEMS-antenne-innovatie van Mercku om een ​​high-performance draadloze router te creëren die conventionele ontwerpproblemen overwint door industriële vormgeving en technische expertise te combineren. Deze krachtige technologie is gehuisvest in een strak en elegant ontwerp met geïntegreerde passieve koelopeningen voor maximale systeemprestaties en levensduur van het apparaat.

Het M6 AX Mesh System van Mercku overstijgt de traditionele, lomp ogende Wi-Fi-routers met uitstekende antennes door vorm en functie te verenigen zonder concessies te doen aan de prestaties. Na honderden thermische simulaties heeft Mercku het probleem van warmteafvoer opgelost door passieve koelkanalen naast de belangrijkste warmtebron te plaatsen. Met elegante contouren geïnspireerd op de automobielindustrie integreert de M6 naadloos in elk huis en geeft gebruikers een gevoel van hoge prestaties, zelfs wanneer deze is uitgeschakeld.

De afmetingen van de router zijn 140 x 53 x 206 mm en de verpakkingsafmetingen zijn 210 x 60 x 215 mm.

Het M6 AX Mesh System wordt ondersteund door Mercku's gepatenteerde WHEMS-antennesysteem en de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, waardoor gebruikers nog betere Wi-Fi-dekking en snelheden krijgen. Het heeft een eenvoudige plug-and-play-installatie die binnen enkele minuten kan worden voltooid, ongeacht het technische niveau van de gebruiker. Naast de krachtige hardware wordt de M6 geleverd met de mobiele applicatie en webinterface van Mercku, die een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface hebben om gebruikers in staat te stellen op elk moment en overal toegang te krijgen tot functies.

Het ontwerpproject van de M6 AX Mesh System begon in april 2020 en werd voltooid in december 2020. Het systeem werd voor het eerst tentoongesteld op CES in januari 2021.

Tijdens het ontwerpen van het M6 AX Wi-Fi-systeem heeft Mercku uitgebreide warmteafvoersimulaties en onderzoek uitgevoerd met behulp van Flo Therm XT-software. Door middel van testen kon de producttemperatuur van de M6 met 23% worden verlaagd in vergelijking met vergelijkbare producten, wat de productstabiliteit aanzienlijk verbetert.

Om de gebruikerservaring van de M6 te optimaliseren, heeft Mercku verschillende vragenlijsten afgenomen om inzicht te krijgen in hoe het product gebruiksvriendelijker kan worden gemaakt. Na het verzamelen van 450 vragenlijsten kon het ontwerpteam optimale plaatsingen van poorten en knoppen identificeren, evenals aanvullende softwarefuncties die klanten zoeken, die zijn opgenomen in het uiteindelijke ontwerp van de M6.

Het belangrijkste creatieve en technische uitdaging bij het minimaliseren van de grootte van de router is het adequaat afvoeren van warmte. Het ontwerp van de M6 is elegant en bevat naadloos passieve koelopeningen naast elke zijde van de belangrijkste warmteproducerende IPQ6000-chipset. Het rechtopstaande ontwerp en de verborgen kanalen langs de randen van het apparaat dragen ook bij aan de warmteafvoer zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk.

De Mercku M6 is een combinatie van next-generation Wi-Fi 6-technologie en de gepatenteerde WHEMS-antenne-innovaties van Mercku, resulterend in een high-performance draadloze mesh-router. Het strakke en elegante ontwerp, geïnspireerd op de automobielindustrie, bevat geïntegreerde elementen voor warmteafvoer om de prestaties van de router en de levensduur van het apparaat te maximaliseren.

Het Mercku M6 AX Mesh System heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Computers en Perifere Apparaten Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn gevierde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.

Afbeeldingen met dank aan Mercku Inc.

Intellectueel eigendom: Mercku Inc.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mercku Inc
Afbeeldingscredits: Mercku Inc.
Projectteamleden: Ronghao Jin
Projectnaam: M6
Projectklant: Mercku Inc


M6 IMG #2
M6 IMG #3
M6 IMG #4
M6 IMG #5
M6 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp