Innovatieve Tafellamp 'Switch' Verlicht Werk en Ontspanning

Di Lu's 'Switch' Combineert Beschermend en Sfeerlicht in Één Ontwerp

De 'Switch' tafellamp van ontwerper Di Lu is een toonbeeld van functionaliteit en esthetiek, waarbij twee lichtfuncties naadloos samensmelten.

De 'Switch' tafellamp, een creatie van de gerenommeerde ontwerper Di Lu, is een staaltje van innovatief design dat de grenzen van traditionele verlichting verlegt. Dit ontwerp, dat zowel een beschermende als een sfeerverlichtingsfunctie biedt, is een perfecte aanvulling op de moderne levensstijl. De lamp, die bekroond is met de IJzeren A' Design Award, is niet alleen een praktisch hulpmiddel voor werk en studie, maar ook een sfeermaker die bijdraagt aan een ontspannen huiselijke sfeer.

De inspiratie voor de 'Switch' tafellamp komt voort uit de wens om een lichtbron te creëren die zowel direct als via de lampenkap kan verlichten. Di Lu heeft een metaforisch ontwerp toegepast voor de twee toestanden van het "heffen" en "sluiten" van de lampkop. Het heffen staat symbool voor het begin van werk en studie, waarbij de lamp een beschermend licht uitstraalt. Na een dag hard werken of studeren, kan de lampkop gesloten worden, waardoor het licht door de diffuse lampenkap schijnt en een ontspannende sfeer creëert.

Wat de 'Switch' onderscheidt van andere tafellampen is de integratie van twee verlichtingsmodi in één ontwerp. Gebruikers kunnen eenvoudig schakelen tussen een beschermende verlichting voor het lezen en een sfeerverlichting die een aangename ambiance biedt. Dit product voldoet niet alleen aan de leesbehoeften van de gebruiker, maar kan ook dienen als draagbaar sfeerlicht voor verschillende functies in huis.

De 'Switch' is vervaardigd uit biologisch afbreekbare kunststoffen met een hoge duurzaamheid, wat bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid van het product. Met afmetingen van 110mm bij 150mm bij 248mm is de lamp compact en gemakkelijk te plaatsen in diverse ruimtes. Het ontwerp kenmerkt zich door eenvoudige esthetiek, schakelbare modi, oogbescherming en sfeercreatie, en is toegankelijk in gebruik.

De werking van de lamp is intuïtief; door de lampkop te heffen of te sluiten, schakelt de gebruiker tussen de twee verlichtingsfuncties. Dit ontwerp, dat in maart 2023 in Zhuhai, China, werd voltooid, is een voorbeeld van hoe symbolisch design en praktisch nut hand in hand kunnen gaan. De 'Switch' tafellamp is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan zowel werkproductiviteit als persoonlijk welzijn.

Met zijn doordachte ontwerp en veelzijdige functies heeft de 'Switch' tafellamp van Di Lu de prestigieuze IJzeren A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De 'Switch' wordt gerespecteerd voor het integreren van beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Di Lu
Afbeeldingscredits: Di Lu
Projectteamleden: Di Lu
Projectnaam: Switch
Projectklant: School of Future Design, Beijing Normal University


Switch IMG #2
Switch IMG #3
Switch IMG #4
Switch IMG #5
Switch IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp