Dominote: Een Unieke Bi-color Bluetooth Speaker Ontworpen door Vasil Velchev

Een combinatie van stijlvol design en hoogwaardige audioprestaties

Inleiding:

De Dominote is een opvallende Bluetooth speaker ontworpen door de getalenteerde ontwerper Vasil Velchev. Met zijn unieke vormgeving en indrukwekkende geluidskwaliteit is deze speaker een ware eyecatcher in elke ruimte. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de inspiratie achter het ontwerp, de unieke eigenschappen en de technische specificaties van de Dominote.

De Dominote is geïnspireerd door de vorm van een domino of een dobbelsteen. Het bovenste bedieningspaneel heeft de vorm van vijf stippen, die tevens dienen als handige knoppen. Daarnaast zijn de zijpanelen van de speaker geïnspireerd op het retro design van een televisie. Deze combinatie van moderne en nostalgische elementen zorgt voor een unieke uitstraling.

Wat de Dominote echt onderscheidt van andere speakers is niet alleen zijn uiterlijk, maar ook zijn functionaliteit. De naam zelf is een samensmelting van "Domino" en "Note", wat verwijst naar de vorm van het bovenste paneel en de audiokwaliteit van de speaker. Daarnaast heeft de naam ook een knipoog naar het woord "Dominate", wat aangeeft dat deze speaker de concurrentie overtreft.

De Dominote is een bi-color speaker, wat betekent dat hij verkrijgbaar is in twee verschillende kleurencombinaties. Dit zorgt ervoor dat je de speaker kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en interieur. De behuizing is gemaakt van hoogwaardig plastic en de randen zijn versterkt met rubber, waardoor de speaker duurzaam en stevig is.

Wat betreft de technische specificaties heeft de Dominote een breedte van 900 mm, een diepte van 900 mm en een hoogte van 900 mm. Met deze afmetingen past de speaker perfect in elke ruimte, of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer of kantoor.

De Dominote wordt gevoed door een oplaadbare batterij die via USB kan worden opgeladen. Het verbinden van de speaker met een geluidsbron gebeurt eenvoudig via Bluetooth. Hierdoor kun je draadloos genieten van je favoriete muziek, podcasts of audioboeken.

Het ontwerpproces van de Dominote begon in december 2022 in Bulgarije. Vasil Velchev en zijn team hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar audiotechnologie en luidsprekerconfiguraties om ervoor te zorgen dat de Dominote voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Uiteindelijk heeft het ontwerpteam van Vasil Velchev en de unieke eigenschappen van de Dominote geleid tot erkenning en waardering. In 2023 werd de Dominote bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Audio en Geluidsapparatuur. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in functionaliteit, innovatie en esthetiek.

Met zijn unieke design, hoogwaardige audioprestaties en erkenning in de designwereld is de Dominote een must-have voor liefhebbers van zowel kunst als technologie. Deze Bluetooth speaker voegt niet alleen een visueel statement toe aan je interieur, maar zorgt ook voor een meeslepende geluidservaring.

Beeldcredits: Vasil Velchev


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vasil Velchev
Afbeeldingscredits: Vasil Velchev
Projectteamleden: Vasil Velchev
Projectnaam: Dominote
Projectklant: Vasil Velchev


Dominote IMG #2
Dominote IMG #3
Dominote IMG #4
Dominote IMG #5
Dominote IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp