Doritos W en Y

Food Packaging

Inleiding

Het Doritos W&Y-verpakkingsontwerp weerspiegelt de trots van de Puerto Ricaanse vlag, met de trotse rode, witte en blauwe kleuren als achtergrond van het ontwerp. Een gestileerde zwart-witfoto van Wisin & Yandel staat centraal op de verpakking en voegt een nostalgisch tintje toe, samen met tekst die de "La Última Misión" World Tour promoot. Het hoekige Doritos-logo is prominent aanwezig en voegt een gedurfd accent toe dat perfect past bij de levendige energie van de muziek van het duo.

Waar belangrijke culturele evenementen plaatsvinden, zijn PepsiCo-merken altijd aanwezig om een unieke stempel te drukken. Na twee decennia samen kondigde het reggaeton-duo Wisin & Yandel hun laatste tournee aan, en Doritos wilde een rol spelen bij het markeren van dit historische moment in de carrière van de artiesten. Daarom heeft het ontwerpteam een visueel identiteitssysteem (VIS) en een verpakking voor een beperkte tijd (LTO) gecreëerd om eer te betuigen aan Wisin & Yandel en dit mijlpaalmuziekevenement.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Limited Edition en Custom Design in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor ze bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PepsiCo Design & Innovation
Afbeeldingscredits: PepsiCo Design & Innovation
Projectteamleden: PepsiCo Design & Innovation
Projectnaam: Doritos W and Y
Projectklant: PepsiCo Design & Innovation


Doritos W and Y IMG #2
Doritos W and Y IMG #3
Doritos W and Y IMG #4
Doritos W and Y IMG #5
Doritos W and Y IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp