Jizai Arms: Een baanbrekend supernumerair robotarm systeem

De grenzen van menselijke interactie verleggen door de integratie van mens en machine

Team Jizai Arms heeft een innovatief robotarm systeem ontworpen dat de manier waarop we denken over menselijke interactie en de integratie van mens en machine uitdaagt. Geïnspireerd door de literatuur en de opkomende technologieën, is Jizai Arms een stap vooruit in de richting van een cyborgmaatschappij.

Het concept van Jizai Arms is geïnspireerd door de vreemde scène uit het boek "One Arm" van Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata, waarin een meisje haar arm aan een man geeft en de man er een nacht mee doorbrengt. Het team wilde deze ervaring tot leven brengen en de mogelijke interacties tussen digitale cyborgs in een cyborgmaatschappij verkennen.

Jizai Arms is een supernumerair robotarm systeem, ontworpen om sociale interactie tussen meerdere dragers mogelijk te maken, zoals het uitwisselen van armen. Het systeem bestaat uit een draagbare basisunit met afneembare robotarmen. De armen zijn ontworpen met een organische en complexe vorm om ze lichter te maken, en zijn gerealiseerd met behulp van 3D-printtechnologie.

Het systeem bevat een draagbare basisunit met zes aansluitingen voor de armen en een communicatiebord. De robotarmen hebben 5 graden van bewegingsvrijheid en worden bediend door een computer. In het huidige prototype worden de robotarmen bediend met behulp van een 1/2 schaalmodel als controller, waardoor de operator de armen intuïtief kan bedienen.

Het project begon in november 2021 als onderdeel van het JST INAMI JIZAI BODY PROJECT en werd voltooid in september 2022. JIZAI ARMS werd voor het eerst gebruikt en getoond in dansvoorstellingen tijdens de JIZAI Collection in Tokyo in november 2022.

De uitdagingen van het ontwerpen van Jizai Arms lagen in het mogelijk maken van een snelle en vrije bevestiging/loskoppeling van de armen en het bereiken van een mooie fusie van het menselijk lichaam en de machine. Het team heeft een verbindingsysteem uitgevonden dat zowel elektrisch als fysiek kan worden aangesloten en losgekoppeld, maar toch stijf genoeg is als basis voor de robotarmen.

Jizai Arms heeft de prestigieuze Golden A' Cybernetics, Prosthesis and Implant Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld significant beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Team JIZAI ARMS
Afbeeldingscredits: Team JIZAI ARMS
Projectteamleden: Design & Production: Nahoko Yamamura, Daisuke Uriu, Mitsuru Muramatsu, Yusuke Kamiyama, Shin Sakamoto, Shunji Yamanaka Research Director: Masahiko Inami
Projectnaam: Jizai Arms
Projectklant: Team JIZAI ARMS


Jizai Arms IMG #2
Jizai Arms IMG #3
Jizai Arms IMG #4
Jizai Arms IMG #5
Jizai Arms IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp