Cream Kruk: Een Veelzijdig Meubelstuk voor Kinderen

Een Ontwerp van Shimoyama Shanghai DIY Home Co., Ltd.

Stoelen zijn vaak ontworpen met poten op de hoeken van de zitting, maar de Cream Kruk heeft poten aan de rechte randen van de zitting, die eruitzien als natuurlijke gebogen verlengstukken van de zitting. Het is geïntegreerd met speelgoed, in plaats van een losstaand meubelstuk te zijn. Het is niet alleen een veilige en betrouwbare kruk om op te zitten, maar ook een ladder voor kinderen om bij hooggeplaatst speelgoed te komen. Als je hem omdraait, verandert hij in een speelgoedkist. Naast fysieke functies brengt het ook een gevoel van gezelschap met zich mee, omdat het een fort kan zijn, een thuis voor een knuffelbeer, enzovoort.

Gebaseerd op de kenmerken van kinderkrukjes met een lage zitting, zijn de poten ontworpen als een verlengstuk van de zitting, om de stabiliteit en draagkracht te vergroten met brede poten. De Cream Kruk kan worden vergeleken met een groot speelgoed waar kinderen spelletjes mee kunnen spelen.

De hele kruk lijkt op een smeltend ijsje en bestaat uit gebogen lijnen, wat een gevoel van veiligheid geeft. Het geïntegreerde gladde uiterlijk, gecreëerd door spuitgieten, samen met zijn compacte formaat, maakt de Cream Kruk meer als een speelgoed, wat kinderen schattig en vertrouwd zullen vinden.

De Cream Kruk heeft een breedte van 297 mm, een diepte van 274 mm en een hoogte van 250 mm, met een zitbreedte van 185 mm.

De brede platte poten zijn gemakkelijker vast te pakken en te verplaatsen voor kinderen, en de kruk verandert in een speelgoedkist wanneer hij ondersteboven wordt gezet. De volledig gebogen vorm zorgt er ook voor dat de kans op letsel bij kinderen dramatisch wordt verminderd. De licht ingedeukte curve van de zitting biedt comfortabele ondersteuning. Bovendien kunnen de krukken opgestapeld worden om ruimte te besparen en zijn ze gemakkelijk te verbergen in een hoek vanwege hun driehoekige vorm.

Het ontwerpproject begon in maart 2021 in Shanghai, China en werd in augustus 2022 voltooid, ook in Shanghai, China. Momenteel is het ontwerp in productie.

De Cream Kruk is ontworpen met eenvoudige technologie en materialen, zonder ingewikkelde decoratie, waardoor het gemakkelijk te produceren, transporteren en op te bergen is. Hierdoor is het voor elk gezin betaalbaar.

De Cream Kruk heeft poten aan de rechte randen van de zitting, die eruitzien als natuurlijke gebogen verlengstukken van de zitting. Als je hem omdraait, kan hij worden gebruikt als een speelgoedkist, omdat de poten lijken op de zijkanten van de doos. Alle bochten aan de voor- en achterkant van de kruk zijn gebogen, waardoor hij er vriendelijk en schattig uitziet en de kans op letsel bij kinderen dramatisch wordt verminderd. De licht ingedeukte curve van de zitting biedt comfortabele ondersteuning en de uitstekende driehoekige vorm maakt het gemakkelijk om de krukken op te stapelen en op te bergen in een hoek.

De Cream Kruk heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Baby, Kids en Children's Products Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHIMOYAMA Shanghai DIY Home Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: SHIMOYAMA Shanghai DIY Home Co., Ltd.
Projectteamleden: Uri Yang
Projectnaam: Cream
Projectklant: SHIMOYAMA Shanghai DIY Home Co., Ltd.


Cream IMG #2
Cream IMG #3
Cream IMG #4
Cream IMG #5
Cream IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp