Sky Lounge: Een Duurzaam en Innovatief Restaurant en Bar

Een Unieke Beleving in Kolhapur, India

Gelegen in Kolhapur, India, biedt Sky Lounge een unieke ervaring die kunst, architectuur en duurzaamheid combineert. Ontworpen door Ketan Jawdekar, is dit restaurant en bar een voorbeeld van innovatief design en milieuvriendelijkheid.

Met zijn rijke erfgoed op het gebied van kunst, architectuur en cultuur, is Kolhapur de ideale locatie voor een restaurant dat de lokale context weerspiegelt. Het ontwerpteam heeft gerecyclede papieren buizen gebruikt, die normaal gesproken worden gebruikt in de textielindustrie, om een organisch en parametrisch plafondontwerp te creëren. Dit ontwerp toont niet alleen de herhaling van een module om patronen te genereren, maar verbindt ook de textielmolens in de omgeving met het restaurant.

De 20.521 papieren buizen die aan het plafond hangen, vormen de kern van deze installatie. De buizen creëren golven die meebewegen met de wind, waardoor een dynamisch en interactief plafond ontstaat. Naast de papieren buizen zijn ook andere duurzame en groene materialen gebruikt, zoals gerecycled papier, steen en hout, om een volledig groen ontwerp te realiseren.

Het restaurant is gelegen op het dak van het Citrus Hotel en biedt zowel een overdekte ruimte van 1800 vierkante meter als een open terras van 150 vierkante meter. Het interieur is zorgvuldig ontworpen om verschillende secties te creëren, zoals een open pizzacounter, een zonnedek, een bar en een open zitgedeelte. Transparante glazen wanden zorgen voor visuele verbindingen tussen de verschillende secties en laten het patroon van het plafond naadloos doorlopen, waardoor er een gevoel van continuïteit en eenheid ontstaat.

De interactie met het ontwerp is een essentieel onderdeel van de ervaring in Sky Lounge. De patronen van de papieren buizen fungeren als visuele richtlijnen en scheidingen tussen de verschillende secties. Gasten kunnen genieten van een zonsondergang op het dek, ontspannen bij de bar of de sterrenhemel bewonderen op het open terras. Het ontwerp nodigt uit tot ontdekking en biedt een unieke sfeer voor elke gelegenheid.

Het project begon in augustus 2021 en werd in oktober 2021 voltooid. Het ontwerp- en bouwproces omvatte uitgebreid onderzoek naar het gebruik van papieren buizen en de toepassing van coatings om ze bestand te maken tegen vocht en brand. Daarnaast waren er uitdagingen op het gebied van ruimtegebruik en installatie, gezien de bestaande infrastructuur van het hotel.

Sky Lounge is bekroond met de prestigieuze Silver A' Design Award in de categorie Hospitality, Recreation, Travel en Tourism Design. Dit bekroonde ontwerp getuigt van de uitmuntendheid en innovatie van het team achter Sky Lounge en biedt een inspirerend voorbeeld van duurzaam en innovatief design.

Met zijn unieke combinatie van kunst, architectuur en duurzaamheid is Sky Lounge een must-visit bestemming voor liefhebbers van design en culinaire ervaringen. Stap binnen en laat u betoveren door de interactieve plafondpatronen en de groene sfeer van dit bijzondere restaurant en bar.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ketan Jawdekar
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Sameer Chawda Image #2: Photographer Sameer Chawda Image #3: Photographer Sameer Chawda Image #4: Photographer Sameer Chawda Image #5: Photographer Sameer Chawda
Projectteamleden: Ketan Jawdekar Rajvardhan Kamire Atreyi Sawant
Projectnaam: Sky Lounge
Projectklant: Ketan Jawdekar


Sky Lounge IMG #2
Sky Lounge IMG #3
Sky Lounge IMG #4
Sky Lounge IMG #5
Sky Lounge IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp