Uniek Resort Hotel op Hailing Island

Een unieke mix van lokale cultuur en moderne esthetiek

Hailing Island, China - Het Luoyue Resort Hotel, ontworpen door Gao Hui, is een prachtig voorbeeld van hoe architectuur en design kunnen samensmelten met de omgeving. Met zijn idyllische landschap en rijke visserijcultuur, is Hailing Island de perfecte locatie voor dit unieke hotel.

Het Luoyue Resort Hotel is geïnspireerd door de prachtige natuurlijke schoonheid van Hailing Island en de rijke cultuur van de lokale vissersgemeenschap. Het doel van het ontwerp is om een unieke ervaring te bieden aan gasten en hen uit te nodigen om het eiland verder te verkennen.

Een van de opvallende kenmerken van het hotel is de lobby, die is ontworpen met golven als inspiratie. De muren zijn bedekt met een houtnerffolie die de vorm van zeewater nabootst. Dit niet alleen een esthetisch aantrekkelijk effect, maar beschermt ook tegen de vochtige klimaatomstandigheden van het eiland. Het plafond is versierd met golfvormige transparante lampen van hars, die de lokale cultuur benadrukken en de gasten een diepgaande ervaring bieden.

Het gebruik van materialen is zorgvuldig gekozen om te voldoen aan de uitdagingen van het kustklimaat. Anti-corrosie imitatiehoutnerffolie, handgemaakte bakstenen, flexibel steen, ambachtelijk glas, marmer, plastic rotan en harsplaten zijn enkele van de materialen die zijn gebruikt om duurzaamheid en esthetiek te combineren.

De indeling van het hotel is ook zorgvuldig ontworpen om de stroom van gasten tijdens het in- en uitchecken soepel te laten verlopen. Met twee eilandrustgebieden, een enkele ontvangstbalie en self-service in- en uitcheckprocedures, is het hotel erin geslaagd om de drukte tijdens piekuren effectief te beheren.

Het Luoyue Resort Hotel is in maart 2020 gestart en in mei 2021 voltooid. Het opende zijn deuren in juni 2021 en heeft sindsdien veel lof ontvangen. Het hotel is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Hospitality, Recreation, Travel and Tourism Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve ontwerp en de uitstekende vakmanschap van het hotel.

Met zijn unieke mix van lokale cultuur en moderne esthetiek is het Luoyue Resort Hotel een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring op Hailing Island. Of het nu gaat om het verkennen van de prachtige natuurlijke landschappen of het onderdompelen in de rijke visserijcultuur, dit hotel biedt gasten een onvergetelijk verblijf.

Beeldcredits: Fotograaf Liu Cheng, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GAO HUI
Afbeeldingscredits: Image #: Photographer Liu Cheng, 2021.
Projectteamleden: HUI GAO
Projectnaam: Luoyue
Projectklant: GAO HUI


Luoyue IMG #2
Luoyue IMG #3
Luoyue IMG #4
Luoyue IMG #5
Luoyue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp