Luxura: Een Nieuwe Definitie van Superjacht Luxe

Shikhar Mangla's Meesterwerk Verlegt Grenzen in Jachtontwerp

Luxura, een superjacht dat klassieke luxe met hedendaagse extravagantie verenigt, belooft een revolutie in maritieme pracht.

De Luxura is een toonbeeld van weelde, waarbij de grenzen van luxe en innovatie worden opgezocht. Dit superjacht, ontworpen door Shikhar Mangla, is een drijvend kunstwerk dat klassieke elegantie combineert met moderne flair. De inspiratie voor Luxura is geworteld in de grandeur van klassieke limousines, verrijkt met hedendaagse luxe. Het resultaat is een jacht dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook nieuwe maatstaven zet op het gebied van design en functionaliteit.

De unieke eigenschappen van de Luxura zijn overduidelijk. Het jacht pronkt met zes zorgvuldig ontworpen dekken en een boeg die doet denken aan de voorzijde van een klassieke limousine. De combinatie van chroom en goud accentueert de luxe uitstraling en getuigt van een compromisloze toewijding aan vakmanschap. De Luxura biedt een perfecte balans tussen weelderige interieurs en ruime exterieurs, waardoor het een toevluchtsoord is voor ontspanning en vermaak.

Wat betreft de realisatietechnologie, staat de Luxura stevig in zijn schoenen. De romp is vervaardigd uit hoogwaardig staal, wat de structurele integriteit en zeewaardigheid waarborgt. De superstructuur, verfraaid met chroom en gouden accenten, is gemaakt van geavanceerde composietmaterialen. Het jacht is met de nieuwste productietechnologieën geproduceerd en heeft strenge tests ondergaan om te voldoen aan de hoge standaarden van gerenommeerde classificatiebureaus.

De technische specificaties van de Luxura zijn indrukwekkend: een staalromp, een composiet superstructuur, een lengte van 75 meter, een breedte van 12 meter, en een diepgang van 3 meter. Met een verplaatsing van 1.200 ton, een brandstofcapaciteit van 150.000 liter, en een maximale snelheid van 18 knopen, is dit jacht een krachtpatser op zee. Het biedt plaats aan 30 gasten en 15 bemanningsleden, waardoor het ideaal is voor zowel intieme als grootse gelegenheden.

De interactie met de Luxura is ontworpen voor de echte kenners van luxe. De zes dekken zijn ingericht voor verschillende gelegenheden, van intieme bijeenkomsten in de rijkelijk versierde salons tot avontuurlijke uitstapjes met de helikopter. De indeling bevordert een vloeiende overgang tussen privé en sociale ruimtes, waardoor exclusiviteit en gemeenschappelijke activiteiten hand in hand gaan. De aanwezigheid van twee bijboten biedt extra mogelijkheden voor verkenning en wateravonturen.

De Luxura is ontstaan uit uitgebreid onderzoek naar wereldwijde jachttrends, gebruikersenquêtes en expertconsultaties. De samenwerking met scheepsarchitecten en milieu-experts, evenals bezoeken aan scheepswerven, hebben bijgedragen aan een ontwerp dat geworteld is in de realiteit van de jachtindustrie, technologische vooruitgang en duurzaamheidsaspecten. De grootste uitdaging was het integreren van de klassieke limousine-esthetiek in de boeg zonder de proporties van het jacht te verstoren. Dit is met vlag en wimpel gelukt, resulterend in een harmonieus en onderscheidend ontwerp.

Luxura is niet alleen een toonbeeld van maritieme luxe, maar zet ook een nieuwe standaard voor milieuvriendelijke extravagantie. Het jacht is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een bewijs van zijn creatieve genialiteit en bijdrage aan een betere wereld. De visualisaties van Shikhar Mangla, uitgevoerd in 3D-rendering, tonen de pracht en praal van dit superjacht in volle glorie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shikhar Mangla
Afbeeldingscredits: Image #1: Visualization Artist [Shikhar Mangla], 3D Rendering, 2023. Image #2: Visualization Artist [Shikhar Mangla], 3D Rendering, 2023. Image #3: Visualization Artist [Shikhar Mangla], 3D Rendering, 2023. Image #4: Visualization Artist [Shikhar Mangla], 3D Rendering, 2023. Image #5: Visualization Artist [Shikhar Mangla], 3D Rendering, 2023.
Projectteamleden: Shikhar Mangla
Projectnaam: Luxura
Projectklant: Shikhar Mangla


Luxura IMG #2
Luxura IMG #3
Luxura IMG #4
Luxura IMG #5
Luxura IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp