Innovatief Zitcomfort: Move Stoel

Een Ergonomische Revolutie in Zitmeubilair

Ontwerper Ariel Sliwinski introduceert met de 'Move' stoel een nieuwe dimensie van ergonomie en duurzaamheid in de meubelindustrie.

De 'Move' stoel, ontworpen door Ariel Sliwinski, is een toonbeeld van innovatie in zitmeubilair. Het ontwerp is geïnspireerd door de filosofie van Juhani Pallasmaa, waarbij de zintuiglijke ervaring van de gebruiker centraal staat. De stoel is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot om aan te raken, dankzij de combinatie van verschillende materialen met uiteenlopende texturen, hardheden en temperaturen.

Wat de 'Move' stoel onderscheidt van andere ontwerpen, is de aanpasbaarheid aan de individuele gebruiker. De zitting, die als een wieg kan kantelen, en de rugleuning, die zowel kan draaien als kantelen, zorgen voor optimale ergonomie. Een ingebouwde druksensor in de zitting stimuleert een gezonde zitroutine door de gebruiker na een bepaalde tijd met vibraties aan te moedigen om op te staan.

De constructie van de stoel bestaat uit gegoten aluminium elementen die zowel licht als stevig zijn. De zitting, rugleuning en armleuningen zijn vervaardigd uit met vijf-assige freesmachines bewerkt kurk. Dit innovatieve productieproces resulteert in een stoel die niet alleen duurzaam is, maar ook een verfijnde uitstraling heeft.

De afmetingen van de 'Move' stoel zijn 550mm x 515mm x 740mm, waardoor het een compact en functioneel designstuk is. De stoel is stapelbaar, waardoor hij ook geschikt is voor ruimtes waar efficiëntie en flexibiliteit vereist zijn. De bewegende onderdelen zijn zo ontworpen dat de stoel eenvoudig door de gebruiker zelf in elkaar gezet kan worden, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid.

De ontwikkeling van de 'Move' stoel begon in april 2023 in Polen, met als uitgangspunt het creëren van een stoel die niet alleen ergonomisch en functioneel is, maar ook ecologisch verantwoord. De uitdaging lag in het vinden van materialen en constructiemethoden die de milieu-impact minimaliseren. Het gebruik van gerecycled aluminium en recyclebaar kurk, evenals een ontwerp dat plat verpakt kan worden verzonden, zijn slechts enkele van de duurzame keuzes die zijn gemaakt.

De 'Move' stoel is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijk en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in het combineren van kunst, wetenschap, design en technologie, en die een significante bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ariel Śliwiński
Afbeeldingscredits: Ariel Śliwiński
Projectteamleden: Ariel Śliwiński
Projectnaam: Move
Projectklant: Ariel Śliwiński Studio


Move IMG #2
Move IMG #3
Move IMG #4
Move IMG #5
Move IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp