NE01 Openbuds: Innovatie in Draagcomfort en Gebruikerservaring

Yuze Li's NE01 Openbuds: Een Revolutie in TWS Oordopjes

De NE01 Openbuds, ontworpen door Yuze Li, beloven een unieke combinatie van comfort en technologie, geïnspireerd door de eenvoudige vreugde van het knijpen in noppenfolie.

De NE01 Openbuds, een draadloze open Bluetooth headset, onderscheidt zich door een innovatief terugverend mechanisme en een zwevende oorclip. Dit ontwerp biedt een nieuwe draagervaring die de problemen van oorinfecties en ongemak bij traditionele in-ear oordopjes tegengaat. De aanpasbare oorclips zorgen voor een persoonlijke pasvorm, waardoor de oordopjes vriendelijk zijn in gebruik en dragen.

De esthetiek van de oplaadcase, met zijn diamantgeslepen randen en hoogtransparant polycarbonaat, weerspiegelt de fusie van technologie en design. Het unieke 'pop'-mechanisme bij het uitnemen van de oordopjes uit de case draagt bij aan een plezierige gebruikerservaring, terwijl de slijtvaste POK-materialen zorgen voor een lange levensduur, zelfs na meer dan 100.000 keer gebruik.

De interactie met de NE01 Openbuds is intuïtief: de oordopjes worden magnetisch in de case gehouden en springen automatisch uit wanneer de achterkant wordt ingedrukt. Gebruikers kunnen de oordopjes eenvoudig op hun oorschelp plaatsen en de 'haak' aanpassen voor een comfortabele pasvorm. De oordopjes zijn niet specifiek voor links of rechts, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

De ontwikkeling van de NE01 Openbuds vond plaats in Dongguan, Guangdong, en begon in augustus 2022. Na uitgebreid onderzoek, inclusief interviews met 400 gebruikers en het verzamelen van 3D-gegevens van oorcontouren, werd het huidige ontwerp gekozen om comfortabel te passen bij elke gebruiker.

Het grootste technische obstakel was de implementatie van het 'pop'-mechanisme in TWS oordopjes. De betrouwbaarheid van dit mechanisme was cruciaal, gezien de frequentie waarmee oordopjes worden gebruikt. Structurele ingenieurs hebben talloze ontwerpen en materialen onderzocht om de huidige ervaring te realiseren.

De NE01 Openbuds zijn niet alleen een toonbeeld van innovatief design, maar ook een ontspannende en plezierige ervaring voor de gebruiker. De transparante behuizing en het diamantgeslepen ontwerp verenigen technologie met esthetiek, terwijl het dragen geen ongemak veroorzaakt en gezondheidsproblemen in de gehoorgang voorkomt.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Audio en Geluidsapparatuur in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yuze LI
Afbeeldingscredits: Yuze LI
Projectteamleden: Qi Lei Shi Yu Li Yuze Chen Chaohou Yang Jin Peng Ziheng Wang Xinyi
Projectnaam: NE01 Openbuds
Projectklant: GUANGDONG GENIUS TECHNOLOGY CO., LTD.


NE01 Openbuds IMG #2
NE01 Openbuds IMG #3
NE01 Openbuds IMG #4
NE01 Openbuds IMG #5
NE01 Openbuds IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp