Bisole: Minimalistische Japanse Sandalen voor een Modern Leven

Ontworpen door Shinji Honda

In Japan is er een lange traditie van het dragen van instapsandalen genaamd "tsukkake". Het Japanse woord "tsukkake" verwijst naar de beweging van het in een schoen glijden van de tenen. Zo kreeg deze gemakkelijk te dragen stijl van schoeisel zijn naam. In de afgelopen jaren hebben steeds minder huishoudens "tsukkake" in huis gehaald. Mijn merk FRONTIER wilde echter deze unieke Japanse cultuur niet verliezen. Daarom hebben we een instapschoen ontwikkeld die past bij de moderne levensstijl en zowel thuis als in de stad gedragen kan worden.

De Bisole-sandalen hebben een minimalistisch ontwerp zonder overbodige decoratieve elementen. We bieden een breed scala aan basiskleuropties, zodat iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht, een sandaalstijl kan vinden die bij hun smaak past. De sandalen zijn gemaakt van lichtgewicht en zacht EVA-materiaal, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen. De antislipzool is gemaakt van rubber voor een betere grip. Bovendien is de binnenzool uitneembaar en wasbaar, zodat deze gemakkelijk schoon te houden is.

De Bisole-sandalen worden gemaakt door middel van schuimmolding met EVA-materiaal. Dit proces zorgt ervoor dat de sandalen een uniforme maat hebben en een consistente kwaliteit behouden. De technische specificaties van de sandalen zijn 325 mm x 235 mm x 120 mm, en ze worden verkocht in paren in een doos.

Het ontwikkelen van de Bisole-sandalen had zijn uitdagingen. Het schuimmoldingproces met EVA-materiaal vereiste nauwkeurige afstelling om ervoor te zorgen dat de maat van de sandalen overeenkwam met de maat van de binnenzool en de buitenzool. Na vele aanpassingen zijn we erin geslaagd om het product te commercialiseren.

De Bisole-sandalen zijn een eerbetoon aan de Japanse traditie van instapsandalen, maar met een moderne twist. Ze zijn ontworpen om comfortabel en stijlvol te zijn, zowel thuis als buitenshuis. Met hun minimalistische ontwerp en hoogwaardige materialen zijn de Bisole-sandalen een must-have voor liefhebbers van Japanse esthetiek en moderne lifestyle.

De Bisole-sandalen hebben al erkenning gekregen voor hun uitstekende ontwerp. Ze hebben de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Schoeisel, Schoenen en Laarzen in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het vakmanschap, de innovatie en de technische kenmerken van het ontwerp. Het is een eerbetoon aan de buitengewone expertise en het artistieke talent dat in de Bisole-sandalen wordt tentoongesteld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shinji Honda
Afbeeldingscredits: Shinji Honda
Projectteamleden: Shinji Honda
Projectnaam: bisole
Projectklant: Shinji Honda


bisole IMG #2
bisole IMG #3
bisole IMG #4
bisole IMG #5
bisole IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp