Y3 Neue: Het Nieuwe Tijdperk van Loopband Schoenen

Ontwerper Refaeli Ma introduceert de Y3 Neue, een revolutionaire loopbandschoen

Loopbanden bieden een eenvoudige en effectieve aerobe training. Ze zijn een vast onderdeel van commerciële sportscholen en zijn ook een van de meest populaire fitnessapparaten geworden. De Y3 Neue, ontworpen door Refaeli Ma, is een baanbrekende schoen die zowel de vorm als de functie van traditionele loopbandschoenen uitdaagt.

Refaeli Ma haalde inspiratie voor de Y3 Neue uit de behoefte aan een gezonde levensstijl en het verlangen naar gewichtsverlies. De sociale interacties en de gemeenschap die mensen in de sportschool vinden, speelden ook een rol bij het vormgeven van het ontwerp. De Y3 Neue is ontworpen om te voldoen aan de esthetische behoeften van de sportieve levensstijl, terwijl het comfort en functionaliteit biedt.

Wat de Y3 Neue onderscheidt van andere loopbandschoenen, zijn de geavanceerde Equal gel en kunstmatige ligamenten. Deze unieke eigenschappen zorgen voor comfort en ondersteuning tijdens het hardlopen. Bovendien is de schoen uitgerust met een laag koolstofvezel bovenop de binnenzool, een handgemaakte bovenkant van leer en ademend gaas, en een 3D gegoten buitenzool met een trackingpatroon.

De Y3 Neue is ontworpen voor mannen en heeft een prototype maat 10 (10 11/16). Het ontwerp werd gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën, waaronder Equal Gel, Y - Artificial Ligament, en een laag koolstofvezel op de binnenzool. Het productieproces omvatte ook het handmatig naaien van de bovenkant van de schoen en het gieten van de buitenzool in 3D.

Refaeli Ma heeft uitgebreid onderzoek gedaan voor de Y3 Neue, waaronder interviews met een orthopedisch arts van het Derde Ziekenhuis van de Peking Universiteit, de eigenaar van Makerfit Studio, een trainer van Makerfit Studio, en assistenten van Nike en Run With Us. Daarnaast heeft Ma ook feedback verzameld van drie professionele trainers en vijftien hardlopers.

De Y3 Neue is bekroond met de Bronzen A' Footwear, Shoes and Boots Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. De Y3 Neue is geprezen voor het incorporeren van de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De Y3 Neue is momenteel in afwachting van een patent. Alle visuele inhoud met betrekking tot dit ontwerp is eigendom van Refaeli Yaofei Ma.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Refaeli Yaofei Ma
Afbeeldingscredits: Refaeli Yaofei Ma
Projectteamleden: Lead/Sole Designer: Refaeli Yaofei Ma
Projectnaam: Y3 Neue
Projectklant: Refaeli Yaofei Ma


Y3 Neue IMG #2
Y3 Neue IMG #3
Y3 Neue IMG #4
Y3 Neue IMG #5
Y3 Neue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp